ΑΥΤΟΙ ήταν οι τρεις Ολυμπιονίκες που έχασαν τη ζωή του στην συντριβή ελικοπτέρων στην Αργεντινή

Τα αίτια του δυστυχήματος δεν εχουν διευκρινιστεί

ΑΥΤΟΙ ήταν οι τρεις Ολυμπιονίκες που έχασαν τη ζωή του στην συντριβή ελικοπτέρων στην Αργεντινή

Στο πένθος έχει «βυθιστεί» η Γαλλία, καθώς τρεις Ολυμπιονίκες βρίσκονται ανάμεσα στα δέκα θύματα που έχασαν τη ζωή τους, έπειτα από σύγκρουση δύο ελικοπτέρων που πετούσαν σε μια τουριστική περιοχή της επαρχίας Λα Ρόχα στη βόρεια Αργεντινή, κατά διάρκεια των γυρισμάτων του γαλλικού τηλεπαιχνιδιού περιπέτειας «Dropped».

Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το τραγικό περιστατικό δεν έχουν διευκρινιστεί.

Ποιοι ήταν όμως οι τρεις Γάλλοι αθλητές που «έφυγαν» από την ζωή τόσο άδικα και απροσδόκητα;

Ο 28χρονος μποξέρ, Αλέξης Βαστίν


γ1.jpg


Ο Αλεξίς Βαστίν κατατασσόταν μεταξύ των πιο ικανών πυγμάχων του κόσμου, και είχε χάσει το εισιτήριο για τον τελικό σε δύο Ολυμπιακές αναμετρήσεις, στο Πεκίνο το 2008, όπου κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο, και στο Λονδίνο το 2012.

Μετά τους αγώνες του Λονδίνου είχε δηλώσει χαρακτηριστικά: «Δεν πίστευα ποτέ πως κάτι τέτοιο θα συνέβαινε για δεύτερη συνεχόμενη φορά».

Τραγική ειρωνεία αποτελεί το γεγονός ότι ο άτυχος αθλητής πριν από λίγο καιρό και συγκεκριμένα στις 5 Ιανουαρίου, είχε χάσει σε τροχαίο δυστύχημα την 21χρονη αδερφή του.


Η 25χρονη κολυμβήτρια, Καμίλ Μουφάτ

γ3.jpg
Η 25χρονη Καμίλ Μουφάτ γεννήθηκε στη Νίκαια της Νότιας Γαλλίας και ασχολήθηκε με το κολύμπι σε ηλικία 7 ετών. Τον τίτλο της πρωταθλήτριας τον κέρδισε μόλις στα 15 της χρόνια. Το 2012 η νεαρή κοπέλα κέρδισε τρία χρυσά μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες.


Η 57χρονη ιστιοπλόος, Φλοράνς Αρτόντ

γ2.jpg

Η 57χρονη Φλοράνς Αρτόντ αγαπούσε πάρα πολύ την θάλασσα. Μάλιστα, ήταν η πρώτη γυναίκα ιστιοπλόος που το 1990 πήρε το σκάφος της και διέσχισε τον Ατλαντικό (διαδρομή Βρετάνη-Γουαδελούπη).

Είχε κερδίσει δύο φορές το βραβείο Μπεριλού της γαλλικής Ακαδημίας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top