Κινδυνεύει με τιμωρία ο Μπαλοτέλι εξαιτίας ενός ρατσιστικού post στο Instagram

Προσπάθησε να τα "μαζέψει" στο Twitter

Κινδυνεύει με τιμωρία ο Μπαλοτέλι εξαιτίας ενός ρατσιστικού post στο Instagram

Αρκετές φορές στο παρελθόν έχουμε δει τον Μάριο Μπαλοτέλι να πέφτει θύμα ρατσιστικής συμπεριφοράς.

μπ1.jpg
Αυτή τη φορά όμως οι ρόλοι αντιστράφηκαν, αφού ο επιθετικός της Λίβερπουλ κινδυνεύει με τιμωρία πέντε αγωνιστικών αν η Ομοσπονδία αποφασίσει να του επιβάλει την ελαφρύτερη ποινή για θέματα ρατσισμού.

Η περιπέτεια για τον Μπαλοτέλι ξεκίνησε όταν ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram μία φωτογραφία στου Super Mario γράφοντας: «Μην είστε ρατσιστές – να είστε σαν τον Μάριο. Είναι ένας Ιταλός υδραυλικός, που δημιουργήθηκε από Γιαπωνέζους, μιλάει αγγλικά και μοιάζει με Μεξικανό».

Στο κάτω μέρος της εικόνας υπήρχαν οι φράσεις: «... π@@@ σαν μαύρος και αρπάζει τα κέρματα σαν Εβραίος».

Το συγκεκριμένο post προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων και λίγο αργότερα ο διάσημος ποδοσφαιριστής προσπάθησε να τα μαζέψει γράφοντας στο Twitter: «Η μητέρα μου είναι Εβραία, λοιπόν σκάστε όλοι παρακαλώ».

μπ2.jpg


Ο επικεφαλής του Εβραϊκού Συμβουλίου Σάιμον Τζόνσον ζήτησε την παρέμβαση της Ομοσπονδίας αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Καταδικάζουμε κάθε μορφή ρατσισμού, όπου και αν αυτή εμφανίζεται. Ζητούμε από την Ομοσπονδία να ερευνήσει αυτό το προσβλητικό post στα κοινωνικά δίκτυα και ��ν χρειάζεται να αναλάβει δράση. Αρκεί να βοηθήσει στην εξάλειψη του ρατσισμού στα γήπεδα».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top