Αποσύρεται ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον μετά από 26 χρόνια στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Θα αναλάβει διοικητικό ρόλο στους "Κόκκινους Δαιβόλους"

Αποσύρεται ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον μετά από 26 χρόνια στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
​Μετά από 26 χρόνια στον πάγκο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ , ο 71χρονος πλέον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον ανακοίνωσε την επιθυμία του να αποσυρθεί στο τέλος της σεζόν από την προπονητική δράση.
Πήρε τα ηνία της ομάδας από τον Ρον Άτκινσον και από το Νοέμβριο του 1986, είναι στο τιμόνι των «Κόκκινων Διαβόλων», κατακτώντας 38 τρόπαια, μεταξύ των οποίων και το φετινό πρωτάθλημα της Premier League.
Στη διάρκεια της καριέρας του κατέκτησε 13 πρωταθλήματα, πέντε κύπελλα Αγγλίας, δύο Champions League, τέσσερα League Cup και πληθώρα άλλων τίτλων.
«Η αποφασή μου να αποσυρθώ είναι κάτι που είχα σκεφτεί πάρα πολύ. Είναι η σωστή στιγμή. Είναι πολύ σημαντικό για μένα να φεύγω από έναν σύλλογο που βρίσκεται στη δυνατότερη φάση του και πιστεύω ότι έχω κάνει αρκετά», δήλωσε ο ίδιος. Ο Φέργκιουσον αναμένεται να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση το καλοκαίρι και πιθανώς αυτό επέσπευσε στην απόφασή του να αποσυρθεί.
Ακόμη, ο Φέργκιουσον πρόσθεσε: «Η ποιότητα αυτής της πρωταθλήτριας ομάδας και η ηλικιακή ισορροπία που υπάρχει, θα εγγυηθούν για τη συνέχεια των επιτυχιών, ενώ η δομή των ακαδημιών δείχνει ότι το μέλλον του συλλόγου θα είναι λαμπρό. Οι προπονητικές εγκαταστάσεις μας είναι ανάμεσα στις καλύτερες στον κόσμο, το ίδιο και το γήπεδο μας, το Ολντ Τράφορντ. Προχωρώντας, είμαι ενθουσιασμένος που θα αναλάβω διοικητικό ρόλο στην ομάδα. Με αυτές τις δραστηριότητες αλλά και με τα άλλα μου ενδιαφέροντα αναμένω με ενδιαφέρον το μέλλον».
Τώρα τα στοιχήματα δίνουν και παίρνουν για το διάδοχό του, με τον Ντέιβιντ Μόγες της Έβερτον να φαντάζει ως ο επικρατέστερος για να καθίσει στον πάγκο της Μάντσεστερ.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top