Σταματάει το τέννις, το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, Χουάν Κάρλος Φερέρο

Με συνολικά 15 τίτλους σε διεθνείς οργανώσεις

Σταματάει το τέννις, το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, Χουάν Κάρλος Φερέρο

Αποχωρεί από την ενεργό δράση ο Ισπανός τενίστας Χουάν Κάρλος Φερέρο, πρώην Νο 1 στην παγκόσμια κατάταξη του τένις και νικητής του Ρολάν Γκαρός το 2003!

«Το Όπεν της Βαλένθια θα είναι το τελευταίο τουρνουά μου, στο καλύτερο δυνατό σενάριο» δήλωσε ο 32χρονος σε συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση της διοργάνωσης Οι τραυματισμοί αυτής της σεζόν με έχουν εμποδίσει να παίξω τακτικά και ήταν ένας δύσκολος χρόνος, καθώς συνειδητοποίησα ότι δεν έχω την ίδια φιλοδοξία ύστερα από 14 χρόνια στο κορυφαίο επίπεδο. Αρχίζω μία νέα φάση στη ζωή μου με τρομερό ενθουσιασμό, θα συνεχίσω να ασχολούμαι με το τένις μέσω του Όπεν της Βαλένθια, της ακαδημίας, του ιδρύματος που φέρει το όνομά μου και άλλα προγράμματα» δήλωσε σε συνέντευξη τύπου ο ίδιος!

Ο Φερέρο, είναι πια στο Νο 111 της παγκόσμιας κατάταξης, έγινε επαγγελματίας το 1998 και κατέκτησε συνολικά 15 τίτλους, συμπεριλαμβανομένων των τουρνουά Masters σε Μόντε Κάρλο και Ρώμη. Ε

κτός από τον τίτλο του στο Ρολάν Γκαρός το 2003, έφτασε στον τελικό του ίδιου τουρνουά και το 2002, καθώς και στον τελικό του U.S. Open το 2003, μετά τον οποίο ανέβηκε στο Νο 1 της παγκόσμιας κατάταξης, όπου παρέμεινε για οκτώ εβδομάδες. Ο τελευταίος τίτλος του ήρθε στο τουρνουά της Στουτγκάρδης, το 2011.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top