Ακρωτηριασμένος οδηγός της Formula «χρυσός» στην ποδηλασία

Συγκίνηση και μάθημα ζωής από Ιταλό στους Παραολυμπιακούς Αγώνες

Τι κι αν ακρωτηριάστηκε και στα δύο πόδια μετά από ατύχημα σε πίστα της Formula 1; Ο Alex Zanardi δεν το έβαλε κάτω και, 11 χρόνια μετά την ημερομηνία που του άλλαξε την ζωή, έδειξε σε όλους τι θα πει δύναμη και θέληση, κατακτώντας το χρυσό στην ποδηλασία στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου!

Ο Ιταλός ήταν ένας από τους επιτυχημένους οδηγούς αγώνων και έτρεχε στις πίστες της F1 από το 1991 μέχρι το 1994. Μετά από ένα break, άρχισε ξανά τις κούρσες το 2001, οπότε και η ζωή του άλλαξε για πάντα: στην πίστα Lausitzring τραυματίστηκε σοβαρά και οι γιατροί του έκοψαν τα πόδια από τα γόνατα και κάτω.

Ο Zanardi δεν τα παράτησε, δίνοντας μάθημα ζωής. Όχι μόνο οδήγησε ξανά αγωνιστικό αυτοκίνητο, αλλά και τόλμησε να τρέξει στην πίστα όπου έχασε τα άκρα του, ενώ από το 2007 ασχολείται με την χειροκίνητη ποδηλασία, κατακτώντας πέρυσι την πρώτη θέση στον Μαραθώνιο της Νέας Υόρκης και φέτος το χρυσό των Παραολυμπιακών Αγώνων στην κατηγορία Η4, με χρόνο 24 λεπτά και 50.22 δευτερόλεπτα

«Αυτό είναι το μεγαλύτερο επίτευγμα της ζωής μου», είπε πανηγυρίζοντας την κατάκτησή του, ο 45χρονος Παραολυμπιονίκης και σήκωσε με το ένα του χέρι το ποδήλατο λέγοντας: «είχα μία μαγική περιπέτεια και αυτό είναι το φανταστικό της φινάλε»!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top