Αύριο στην Αττική η Ολυμπιακή Φλόγα

Θα διανυκτερεύσει στην Ακρόπολη - την Πέμπτη στο Καλλιμάρμαρο η τελετή παράδοσης

Αύριο στην Αττική η Ολυμπιακή Φλόγα
Στο Λεκανοπέδιο της Αττικής και στην τελική ευθεία για την τελετή παράδοσης μπαίνει αύριο, Τετάρτη, η Ολυμπιακή Φλόγα, που συνεχίζει το ταξίδι της ανά την Ελλάδα.

Κατά την 6η ημέρα της λαμπαδηδρομίας, η Φλόγα ξεκίνησε από την Δράμα και «πέρασε» από Αλιστράτη, Σέρρες και Κατερίνη, όπου πολλοί κάτοικοι έσπευσαν να την υποδεχθούν παρά την βροχή.

Επόμενος σταθμός ήταν η Λάρισα, όπου η πρωταθλήτρια της ποδηλασίας Όλγα Γαντζούδη άναψε τον βωμό στο αρχαίο θέατρο της πόλης, ακολούθησε ο Βόλος και η Φλόγα κατέληξε στη Λαμία με τον πρωταθλητή της κολύμβησης Αλέξανδρο Χατζηπαυλίδη να ανάβει το βωμό.

Αύριο, Τετάρτη, το σύμβολο του Ολυμπισμού θα περάσει από την Λαμία στη Χαλκίδα και στη συνέχεια θα «πατήσει» την αττική γη, με σταθμούς στο Περιστέρι και τον Πειραιά.

Στις 18:00 της ίδιας μέρας, η Φλόγα θα φτάσει στην Ακρόπολη, όπου ο παγκόσμιος πρωταθλητής του ύψους Δημήτρης Χονδροκούκης θα ανάψει τον βωμό.

Αφού διανυκτερεύσει στη σκιά του Ιερού Βράχου, η Φλόγα θα διασχίσει την Πέμπτη το κέντρο της Αθήνας και θα καταλήξει στο Καλλιμάρμαρο, όπου θα γίνει η τελετή παράδοσής της στους Βρετανούς διοργανωτές των Αγώνων.


Δείτε το διαφημιστικό «Με μια φωνή, Ελλάδα μπορείς», για την τελετή παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top