Δύσκολες οι τελευταίες μέρες του χρόνου: Ποιοι φόροι πρέπει να πληρωθούν

Συναλλαγές στο γκισέ και ηλεκτρονικές συναλλαγές: Τι να προσέξετε - Νέα ενημέρωση: 26-12-2017 20:16

Τρεις και… καμία (ημέρες) έμειναν για την τακτοποίηση όλων των φορολογικής φύσης οφειλών να τακτοποιηθούν, πριν εκπνεύσει το 2017.
 
Αύριο Τετάρτη, την Πέμπτη και την Παρασκευή είναι οι εργάσιμες ημέρες, για να πληρωθούν:
 
η ρυθμισμένη δόση του φόρου εισοδήματος, 
ο ΕΝΦΙΑ (τέταρτη δόση), 
τα τέλη κυκλοφορίας, 
οποιαδήποτε ρυθμισμένη οφειλή είτε με τις 100 δόσεις είτε με τη πάγια των 12 ή 24 δόσεων, 
για τις επιχειρήσεις ο ΦΠΑ 
για όσους έχουν κάνει μεταβίβαση περιουσιακού στοιχείου, ο φόρος, όπως και ενδεχόμενη δωρεά ή γονική παροχή ώστε να καλυφθεί - έστω και την τελευταία στιγμή- το τεκμήριο που ανεβάζει το φόρο.
 
Οτιδήποτε αμελήσετε, και μείνει για το 2018, συνεπάγεται από πρόστιμο (διπλό στη περίπτωση των τελών κυκλοφορίας) και απώλεια ρύθμισης, μέχρι απειλή κατάσχεσης ή οποιαδήποτε άλλη επιβάρυνση επιβάλλεται σε τέτοιες περιπτώσεις.
 
Τρεις ημέρες απέμειναν επίσης για την κατάθεση των πινακίδων κυκλοφορίας, για όσους το ποσό για το ΙΧ τους, έχει βραχνάς ή βρόγχος στην τσέπη τους.
Φιλική συμβουλή - λένε οι ειδικοί- μην ποντάρετε στην καθιερωμένη τα προηγούμενα χρόνια, μικρή σιωπηρή -ενίοτε- παράταση, ολίγων ημερών. Κανείς δεν εγγυάται ότι και τις πρώτες ημέρες του 2018 θα επαναληφθεί.
 
Συναλλαγές στο γκισέ και ηλεκτρονικές συναλλαγές: Τι να προσέξετε
 
Ειδικά για τα τέλη κυκλοφορίας και σ' όσες οφειλές γίνονται και στο γκισέ τράπεζας και ηλεκτρονικά, πρέπει να προσέξετε:
 
- για το γκισέ ότι η τελευταία προθεσμία είναι τη Παρασκευή με το αντίτιμο των 2 ευρώ ανά συναλλαγή.
 
- για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές η προθεσμία είναι έως τις 31 Δεκεμβρίου, σίγουρα μέχρι το μεσημέρι (αν δεν πέσει το σύστημα) και σε κάθε φορές ανάλογα με την πολιτική του μέχρι τις 4 ή 6 το απόγευμα της ίδιας ημέρας, για να θεωρείται η συναλλαγή έγκαιρη.
 
Συμβουλή είναι να μην ποντάρετε στη συναλλαγή της τελευταίας στιγμής.
 
Όσοι το τολμούν έχουν μεγάλες πιθανότητες να βρεθούν εκπρόθεσμοι, αντιμέτωποι με «πεσμένο» σύστημα και γενικώς η συναλλαγή τους να καταχωρηθεί την επόμενη.
 
Σ΄ αυτές τις περιπτώσεις ισχύει το λαϊκό:  «κάλλιο γαϊδουρόδενε , παρά γαϊδουρογύρευε».
 
Γ. Λ. Νικολόπουλος
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top