Γιατί οι Ελβετοί πετούν κάθε χρόνο δεκάδες κιλά από χρυσό και ασήμι;

Εκτιμάται ότι είναι αξίας 3,5 εκατ. δολαρίων

ιατί οι Ελβετοί πετούν κάθε χρόνο δεκάδες κιλά από χρυσό;

Ακούγεται απίστευτο αλλά είναι αληθινό: οι Ελβετοί πετούν κάθε χρόνο δεκάδες κιλά χρυσού και ασημιού που σε αξία φτάνουν τα 3,5 εκατ. δολάρια!

Επιστήμονες του Ελβετικού Ινστιτούτο της Υδάτινης Επιστήμης και Τεχνολογίας εντόπισαν χρυσό στα λύματα της χώρας και μετά από έρευνες εκτίμησαν πως κάθε χρόνο περίπου 43 κιλά χρυσού πετιέται στους υπόνομους!

Όπως τόνισαν οι ίδιοι, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, οι συγκεντρώσεις του χρυσού είναι αρκετ;a μεγάλες για να εξετάζεται η αξιοποίησή του καθώς η αξία του εκτιμάται σε περίπου 1,8 εκατ. δολάρια!

Μάλιστα, δεν είναι μόνο ο χρυσός καθώς η επιστημονική μελέτη που έγινε σε 64 εγκαταστάσεις επεξεργασίας νερού έδειξε ότι εκτός από χρυσό, οι Ελβετοί πετούν στους υπονόμους και περίπου 3 τόνους ασήμι ετησίως, αξίας 1,7 εκατ. δολαρίων.

Προτού αναρωτηθεί κανείς γιατί οι Ελβετοί πετούν με αυτό τον τρόπο χρήματα στα σκουπίδια, αξίζει να σημειωθεί ότι οι ποσότητες αυτές συγκεντρώνονται από προσθέσεις μικρογραμμαρίων χρυσού και ασημιού που καταλήγει στο υπόνομο από την βιομηχανία ωρολογοποιίας της χώρας, που είναι η κορυφαία στον κόσμο.

Άλλωστε το γεγονός ότι στην Ελβετία εδρεύουν μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρείες επεξεργασίας χρυσού, μιλά από μόνο του…

 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top