Συντονισμός Αθήνας- Λευκωσίας για την «επόμενη μέρα» στο Κυπριακό

Ο Έλληνας ΥΠΕΞ δήλωσε ότι θα συζητηθούν η διάσκεψη για την Κύπρο στο Κραν Μοντανά και αποτελεσματικοί τρόποι για μια μελλοντική διαπραγμάτευση

Συντονισμός Αθήνας- Λευκωσίας για την «επόμενη μέρα» στο Κυπριακό

Στον βέλτιστο συντονισμό Λευκωσίας- Αθηνών για την «επόμενη μέρα» στο Κυπριακό, μετά τη διάσκεψη στο ελβετικό θέρετρο, Κραν Μοντανά, στοχεύει η συμμετοχή σήμερα του Νίκου Κοτζιά στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου.

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο, στη Λευκωσία, με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, παρουσία  του Κύπριου υπουργού Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη και διπλωματών.

Ο κ. Κοτζιάς, κατά την άφιξή του στο νησί, αργά χθες βράδυ, δήλωσε ότι θα συζητηθούν η διάσκεψη για την Κύπρο στο Κραν Μοντανά και αποτελεσματικοί τρόποι για μια μελλοντική διαπραγμάτευση στο Κυπριακό. Επίσης, θα συζητηθούν ζητήματα ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή, αλλά και θέματα Ευρωπαϊκής Ένωσης, με έμφαση στην ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας.

Από τη διάρκεια της συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου θα εξαρτηθεί κατά πόσο ο Έλληνας υπουργός και οι συνεργάτες του θα παρακαθίσουν σε γεύμα εργασίας, που θα παραθέσει ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης.

Εξάλλου, το Κυπριακό θα απασχολήσει σήμερα και το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, το οποίο θα ενημερωθεί από τον ειδικό σύμβουλο του γγ  Έσπεν 'Αιντε και την ειδική του αντιπρόσωπο, στην Κύπρο Ελίζαμπεθ Σπέχαρ.

 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top