Έως και 15% λιγότερα ψώνια στο «καλάθι της νοικοκυράς» το πρώτο τρίμηνο του 2017

Είδη πολυτελείας για πολλούς ακόμη και τα βασικά αγαθά

Eως και 15% ελαφρύτερο έγινε το καλάθι της νοικοκυράς το πρώτο τρίμηνο του 2017,  σύμφωνα με τα στοιχεία των σούπερ μάρκετ. Η βουτιά ειναι μεγάλη στον κλάδο των τροφίμων,  γεγονός που αποδεικνύει πλέον ότι η υπερφορολόγηση απο την μια και οι περικοπές σε μισθούς και συντάξεις απο την άλλη οδηγεί τους καταναλωτές σε αδιέξοδο..

Οι καταναλωτές, όπως δηλώνουν στο ρεπορτάζ του Star, πηγαίνουν πλέον με χαρτί και μολύβι για τις αγορές, προσπαθούν να αγοράζουν μόνο τα απαραίτητα και «κυνηγούν» τις προσφορές.    

Χαρακτηριστικό είναι ότι το τελευταίο δίμηνο η μείωση στο τζίρο των σουπερ μαρκετ φτάνει το 5% μόνο για τα  τρόφιμα, είδη δηλαδή ευρείας κατανάλωσης!

Συγκεκριμένα,  ο τζίρος στο οργανωμένο λιανεμπόριο ο πρώτο τρίμηνο του χρόνου κατέγραψε βουτιά απο 8% έως 15%,σε πολυ υψηλότερο ποσοστό απο την αντίστοιχη περσινή περίοδο. ..

Ακόμη και σήμερα που ήταν ημέρα πληρωμής των συντάξεων, η διαφορά με το όχι πολύ μακρινό παρελθόν ήταν εμφανής, καθώς οι συνταξιούχοι, αντί για τα ψώνια, επέλεξαν να καλύψουν άλλες βασικές ανάγκες.   

Ίσως κάποια αύξηση παρατηρηθεί στο τζίρο τους επόμενους μήνες καθώς θα μπουν τα στοιχεία απο την κίνηση τις ημέρες του Πάσχα,  αλλά και πάλι το καλάθι της νοικοκυράς δύσκολα πλέον γεμίζει ...

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top