Η οικονομία δεν αντέχει ψυχολογικά άλλη αβεβαιότητα τονίζει σε συνέντευξή του στο Capital.gr ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Θεόδωρος Φέσσας, προσθέτοντας ότι «χάνουμε ευκαιρίες και χρήματα. Αν μου πείτε αν αντέχουμε έξι μήνες ακόμα, αντέχουμε. Σερνόμαστε χαμηλά αλλά δεν θα σπάσει η οικονομία».

Μιλώντας για τη μείωση του αφορολογήτου σημειώνει ότι «θα χτυπήσει τα συνήθη υποζύγια και όσους πληρώνουν» προσθέτοντας ότι όσοι φοροδιαφεύγουν το κάνουν λόγω των υψηλών συντελεστών φορολογίας.

Απαντώντας, δε, στο ερώτημα γιατί είναι πιο δύσκολο θέμα οι συντάξεις υπογραμμίζει με νόημα ότι «όλες οι κυβερνήσεις της μεταπολίτευσης εξαρτώνται από έναν κακώς εννοούμενο συνδικαλισμό».

Για το θέμα της ΔΕΗ, όπως σας ενημερώσαμε νωρίτερα,  εκφράζει το φόβο του ότι «θα χαθούν χρήματα του ελληνικού λαού γιατί φοβάμαι ότι η ΔΕΗ θα αναδιαρθρωθεί πλήρως». Ζητά παράλληλα  ζητώντας να ληφθούν άμεσα μέτρα για το σύστημα διανομής καθώς, όπως λέει, «πρέπει να προσέξουμε στη διανομή γιατί δεν θα μπορέσουμε να έχουμε αδιάλειπτη διανομής ενέργειας. Αν δεν ληφθούν μέτρα σήμερα φοβάμαι ότι μπορεί να υπάρχουν μπλακ άουτ».

Χαρακτηρίζει ακόμα αντιεπιχειρηματικό το φορολογικό και διοικητικό πλαίσιο στην Ελλάδα ενώ για το Grexit λέει ότι «δε νομίζω ότι είναι μια επιλογή που κάνουν οι ξένοι».

Εκφράζει, τέλος, το φόβο του για την τάση επιστροφής στη δραχμή που δείχνουν οι πολίτες λέγοντας ότι «οι Έλληνες έχουν αυτοκτονική τάση».

Tags: