Πέρασε με διάταξη-ΒΟΜΒΑ: Συντάξεις-ντροπής των 152 ευρώ στην Ελλάδα!

Το τρίτο Μνημόνιο κατεβάζει τις συντάξεις σε επίπεδα Βουλγαρίας

Συντάξεις ντροπής των 152 ευρώ το μήνα έφερε η κυβέρνηση με το τρίτο Μνημόνιο μέσα από μια διάταξη-βόμβα, με χιλιάδες συνταξιούχους να μην πιστεύουν στα μάτια τους. 

Η διάταξη με την οποία το τρίτο Μνημόνιο κατεβάζει τις συντάξεις σε επίπεδα Βουλγαρίας για χιλιάδες συνταξιούχους περιλαμβάνεται στην υποπαράγραφο Ε1 και Ε3 του νόμου 4336/2015, όπου η κυβέρνηση αποδέχθηκε να καταργηθούν τα κατώτατα όρια σύνταξης για όσους αποχωρούν από 1/7/2015 και μετά και είναι κάτω των 67 ετών. Αποτέλεσμα; Αντί για το εγγυημένο -μέχρι τότε- κατώφλι σύνταξης που ήταν στα 486 ευρώ, να παίρνουν μέχρι τα 67 τους μόνον τη σύνταξη που βγάζουν οι εισφορές τους και τα έτη που ασφαλίστηκαν!

Έτσι, αν οι εισφορές δηλαδή βγάζουν σύνταξη 230 ευρώ, αυτό θα είναι και το τελικό ποσό και όχι τα 487 ευρώ που ήταν το εγγυημένο κατώφλι σύνταξης. Αν οι εισφορές βγάζουν 400 ευρώ σύνταξη, αυτό θα είναι και το τελικό ποσό. Αν οι εισφορές βγάζουν σύνταξη πάνω από τα 487 ευρώ, π.χ. 600 ευρώ, θα παίρνουν τα 600 ευρώ.

Στον ίδιο νόμο, πέραν της κατάργησης του κατώτατου ορίου, μπήκε και μια πρόσθετη ποινή 10% μείωσης της σύνταξης για όσους αποχωρούν μεν κάτω των 67 ετών αλλά βγαίνουν με μειωμένη σύνταξη.

Η κυβέρνηση αποδέχτηκε δηλαδή δύο δεινά: και κατάργηση κατώτατης σύνταξης και έξτρα μείωση 10% στην πρόωρη έξοδο.

Τα αποτελέσματα ωστόσο αυτής της διάταξης δεν είχαν γίνει αντιληπτά τους προηγούμενους μήνες επειδή δεν είχαν βγει οι οριστικές συντάξεις για την ομάδα των ασφαλισμένων που είχαν αποχωρήσει από 1ης/7/2015 μέχρι 12/5/2016, καθώς οι συντάξεις τους ήταν προσωρινές στα επίπεδα των 450 ευρώ.

 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top