Τον Πιερ Μοσκοβισί υποδέχθηκε σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας στο Μέγαρο Μαξίμου, εκφράζοντάς του την ικανοποίησή του για την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές.

«Επισκέπτεστε την Ελλάδα σε μια ιδιαίτερη ημέρα, είναι η ημέρα που η Ελλάδα επιστρέφει στις αγορές με έναν επιτυχημένο τρόπο και αυτό είναι το πιο σημαντικό μήνυμα και το πιο ουσιαστικό βήμα, προκειμένου να ολοκληρώσουμε αυτή τη δυσάρεστη περιπέτεια του μνημονίου», είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε:

«Οι πληροφορίες που έχουμε είναι πολύ καλές. Οι επενδυτές καλωσορίζουν τα ελληνικά ομόλογα και τώρα είναι η ώρα να συζητήσουμε για το μέλλον της Ελλάδας, για το πώς θα συνεργαστούμε, ώστε να εργαστούμε, προκειμένου τον επόμενο χρόνο να ολοκληρωθεί επιτυχημένα το πρόγραμμα και να προσπαθήσουμε να σχεδιάσουμε την επόμενη μέρα, για την Ελλάδα της, μετά προγράμματος, περιόδου».

Ο Α. Τσίπρας εξέφρασε τέλος τη βεβαιότητά του ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή όπως πάντα θα είναι σύμμαχος στην επιτυχημένη οργάνωση της επόμενης μέρας για την Ελλάδα.

Από την πλευρά του ο Πιερ Μοσκοβισί, σημείωσε ότι διάλεξε τη σημερινή μέρα για την επίσκεψή του στην Αθήνα γιατί είχε προαίσθημα ότι κάτι θα συμβεί.

«Αυτό έγινε εφικτό από τα πολύ θετικά μηνύματα που υπήρχαν: τη συμφωνία του Eurogroup του Ιουνίου, την έξοδο της Ελλάδας από τη διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος, τη συμφωνία του ΔΝΤ, τα αποτελέσματα της ελληνικής οικονομίας», είπε ο Ευρωπαίος Επίτροπος και συνέχισε:

«Συνεπώς είναι η ώρα να δοκιμάσουμε στις αγορές και ελπίζω και πιστεύω ότι θα είναι επιτυχημένη η δοκιμή».

Όπως τόνισε, «τώρα είναι η ώρα να σχεδιάσουμε την υπόλοιπη δουλειά για να ολοκληρώσουμε επιτυχημένα το πρόγραμμα τον Αύγουστο του 2018, ώστε η Ελλάδα να είναι κανονικός εταίρος στην Ευρωζώνη».

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα είναι εκεί ως πλήρης εταίρος και ως φίλος-σύμμαχος της Ελλάδας. Κάναμε πολλά, διανύσαμε πολύ δρόμο, βλέπουμε τώρα το φως. Η ανάπτυξη είναι πολύ καλύτερα από ό,τι ήταν πριν. Νομίζω μπορεί να είναι 1,8% αν όχι παραπάνω φέτος, 2,5% την επόμενη χρονιά και αυτή είναι η συνθήκη για να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας για τους Έλληνες», κατέληξε.

Tags: