«Στις αγορές μπορούμε να βγούμε σταδιακά και στην ώρα μας, και η κυβέρνηση εργάζεται σε όλα τα επίπεδα για να γίνει αυτό εφικτό» δήλωσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς, στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM, αλλά διευκρίνισε ότι «η έξοδος στις αγορές δεν είναι ο στόχος, αλλά ένα από τα μέσα».

Σχετικά με τις συναντήσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τους πολιτικούς αρχηγούς και την πρόταση του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη για σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης, ο κ. Παππάς σχολίασε: «Αν υπήρχε διάθεση από μας να συγκυβερνήσουμε με την ΝΔ, θα το μαθαίνατε από εμάς».

Ο  υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής υποστήριξε ότι «η χώρα έχει μια συμπαγή πλειοψηφία, η οποία έχει δείξει ότι και τις αντοχές έχει και το πρόγραμμα και τη διάθεση να πάει τη χώρα παρακάτω. Τα στοιχεία για την οικονομία είναι ενθαρρυντικά, η απόφαση του τελευταίου Eurogroup ανοίγει ένα πάρα πολύ σοβαρό παράθυρο για το παρακάτω».

Ο κ. Παππάς κάλεσε μάλιστα «τα κόμματα που αυτοτοποθετούνται στο Κέντρο και την Κεντροαριστερά»  να λάβουν  υπόψη τους, στην ανάλυσή τους, «τα νέα δεδομένα, όπως προδιαγράφονται από την ολοκλήρωση της συμφωνίας».

Tags: