Η κυβέρνηση πανηγυρίζει, αλλά ο λογαριασμός των νέων μέτρων είναι βαρύς

Το σχόλιο της Κάτιας Μακρή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με την Μάρα Ζαχαρέα

Στην προσπάθεια των  κυβερνητικών στελεχών από χθες το βράδυ  «να εξωραΐζουν την κατάσταση και να παρουσιάζουν τα αποτελέσματα του eurogroup σαν θρίαμβο, ο οποίος όμως δεν υπάρχει» αναφέρθηκε η Κάτια Μακρή στο σχόλιό της στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με την Μάρα Ζαχαρέα.

Όπως ανέφερε η σχολιάστρια του Star, όχι μόνο  δεν ξέρουμε αν και ποτέ θα κλείσει τελικά η αξιολόγηση, καθώς προς το παρόν το μόνο χειροπιαστό είναι ότι έρχεται η τρόικα, αλλά  είναι και πολυ νωπές οι δεσμεύσεις του πρωθυπουργού και των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που αρνούνταν σθεναρά όλα όσα αποδέχτηκαν τελικά χτες.

Πρόσθεσε η Κάτια Μακρή στο σχόλιό της:

«Kι ας τα δούμε ένα – ένα:  

-Έλεγαν 2% πλεόνασμα , «έκλεισε» στο 3,5% το πλεόνασμα – δεν ξέρουμε για πόσα χρόνια.

 -Επέμεναν «δεν ψηφίζουμε προληπτικά μεέτρα» - τελικά δέχτηκαν  προληπτικά μετρά

- Δήλωναν «ούτε ένα ευρώ λιτότητα» - ο ίδιος ο πρωθυπουργος το έλεγε-  τελικά συμφώνήσαν σε  μίνιμουμ 3 δις ευρώ λιτότητα!

-Ξόρκιζαν ως «παράλογα τα μετρά του ΔΝΤ» - δέχτηκαν τα μέτρα του ΔΝΤ. Και το αφορολόγητο και η προσωπική διάφορα,  προτάσεις του Ταμείου είναι…

- Διακήρυτταν ότι «δεν ξανανοίγει το ασφαλιστικό» -θυμόμαστε όλοι τον κ. Κατρούγκαλου-  ανοίγει ξανά το ασφαλιστικό».

Η σχολιάστρια του Star κατέληξε στο σχόλιό της:  

«Η κυβέρνηση πανηγύριζε χτες για τα 3 δις ευρώ που θα εξαιρεθούν άπτον προϋπολογισμό για να δημιουργηθούν 100.000 θέσεις εργασίας σε 2,5 χρόνια.

Αλλά μέσα σε 3 μήνες, Οκτώβριο, Νοέμβριο και Γενάρη, χάθηκαν 150.000 θέσεις εργασίας. Όμως  πανηγυρίζουμε για τις 100.000 που θα γίνουν σε 2,5 χρόνια!  

Καταλαβαίνω την επικοινωνιακή ανάγκη της κυβέρνησης , πλην ούτε νίκη ήταν, ούτε θρίαμβος. Γιατι η πραγματικότητα δεν αλλάζει: Ειναι ένας βαρύς λογαριασμός, τον οποίο θα πληρώσουμε όλοι». 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top