Στην προσπάθεια των  κυβερνητικών στελεχών από χθες το βράδυ  «να εξωραΐζουν την κατάσταση και να παρουσιάζουν τα αποτελέσματα του eurogroup σαν θρίαμβο, ο οποίος όμως δεν υπάρχει» αναφέρθηκε η Κάτια Μακρή στο σχόλιό της στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με την Μάρα Ζαχαρέα.

Όπως ανέφερε η σχολιάστρια του Star, όχι μόνο  δεν ξέρουμε αν και ποτέ θα κλείσει τελικά η αξιολόγηση, καθώς προς το παρόν το μόνο χειροπιαστό είναι ότι έρχεται η τρόικα, αλλά  είναι και πολυ νωπές οι δεσμεύσεις του πρωθυπουργού και των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που αρνούνταν σθεναρά όλα όσα αποδέχτηκαν τελικά χτες.

Πρόσθεσε η Κάτια Μακρή στο σχόλιό της:

«Kι ας τα δούμε ένα – ένα:  

-Έλεγαν 2% πλεόνασμα , «έκλεισε» στο 3,5% το πλεόνασμα – δεν ξέρουμε για πόσα χρόνια.

 -Επέμεναν «δεν ψηφίζουμε προληπτικά μεέτρα» - τελικά δέχτηκαν  προληπτικά μετρά

- Δήλωναν «ούτε ένα ευρώ λιτότητα» - ο ίδιος ο πρωθυπουργος το έλεγε-  τελικά συμφώνήσαν σε  μίνιμουμ 3 δις ευρώ λιτότητα!

-Ξόρκιζαν ως «παράλογα τα μετρά του ΔΝΤ» - δέχτηκαν τα μέτρα του ΔΝΤ. Και το αφορολόγητο και η προσωπική διάφορα,  προτάσεις του Ταμείου είναι…

- Διακήρυτταν ότι «δεν ξανανοίγει το ασφαλιστικό» -θυμόμαστε όλοι τον κ. Κατρούγκαλου-  ανοίγει ξανά το ασφαλιστικό».

Η σχολιάστρια του Star κατέληξε στο σχόλιό της:  

«Η κυβέρνηση πανηγύριζε χτες για τα 3 δις ευρώ που θα εξαιρεθούν άπτον προϋπολογισμό για να δημιουργηθούν 100.000 θέσεις εργασίας σε 2,5 χρόνια.

Αλλά μέσα σε 3 μήνες, Οκτώβριο, Νοέμβριο και Γενάρη, χάθηκαν 150.000 θέσεις εργασίας. Όμως  πανηγυρίζουμε για τις 100.000 που θα γίνουν σε 2,5 χρόνια!  

Καταλαβαίνω την επικοινωνιακή ανάγκη της κυβέρνησης , πλην ούτε νίκη ήταν, ούτε θρίαμβος. Γιατι η πραγματικότητα δεν αλλάζει: Ειναι ένας βαρύς λογαριασμός, τον οποίο θα πληρώσουμε όλοι». 

Tags: