Πηγές της Κομισιόν στο STAR: Δύσκολο να κλείσει η αξιολόγηση στις 26 Ιανουαρίου

"Είναι εξισορροπητική δύναμη το ΔΝΤ για το χρέος και το πλεόνασμα" επισημαίνουν

Πηγές της Κομισιόν στο STAR: Δύσκολο να κλείσει η αξιολόγηση στις 26 Ιανουαρίου

Πηγές της Κομισιόν τάσσονται υπέρ της συμμετοχής του ΔΝΤ και επισημαίνουν στο STAR και τον Πέτρο Μποτσαράκο, ότι είναι δύσκολο να κλείσει η αξιολόγηση στις 26 Ιανουαρίου.

«Παρά το παιχνίδι διαρροών, είναι κρίσιμο για την Ελλάδα να κλείσει η αξιολόγηση πριν αρχίσει H εκλογική περίοδος στην Ευρώπη.  Κρίσιμη η παραμονή του ΔΝΤ ως εγγύηση για χώρες της ΕΕ ότι θα γίνει σωστά η δουλειά. Είναι εξισορροπητική δύναμη το  ΔΝΤ για το χρέος και το  πλεόνασμα. Λαγκάρντ και  Σόιμπλε έκλεισαν στο Νταβός το θέμα συμμετοχής του ΔΝΤ. Υπάρχει όμως  και το Eurogroup του Φεβρουαρίου» αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Οι ίδιες πηγές κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, στην περίπτωση που δεν κλείσει η αξιολόγηση στις 20 Φεβρουαρίου.

«Η ρητορική δαιμονοποίησης του ΔΝΤ δεν βοηθά να κλείσει η διαδικασία. Δεν υπάρχει  φόβος για  Grexit, αφού έχουμε πρόγραμμα σε εξέλιξη, αλλά  θα υπάρξουν  σοβαρές πολιτικές δυσκολίες  αν δεν κλείσει η αξιολόγηση ως τις 20 Φεβρουαρίου. Κι αυτό γιατί θα πρέπει ορισμένα εθνικά κοινοβούλια να εγκρίνουν την  εκταμίευση μετά το κλείσιμο της αξιολόγησης.  Ωστόσο, σε ορισμένα κοινοβούλια δεν είναι καλό να πηγαίνεις σε περίοδο κοντά σε εκλογές».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top