«Με το σταγονόμετρο» επανέρχεται το νερό στη Θεσσαλονίκη

Διασφαλισμένη η ποιότητα του νερού σύμφωνα με την ΕΥΑΘ

Πρώτη δημοσίευση: 11-05-2018 19.15

«Με το σταγονόμετρο» έρχεται σιγά σιγά το νερό στη Θεσσαλονίκη μετά τη χθεσινή θεομηνία.

Μέχρι αργά το βράδυ η ΕΥΑΘ υποσχέθηκε την αποκατάσταση της υδροδότησης της πόλης.

Μετά τις 7 μ.μ. θα ξεκινήσει η τροφοδοσία της πόλης με νερό από το αντλιοστάσιο Δενδροποτάμου, με την προϋπόθεση η ποιότητα του νερού να είναι η προβλεπόμενη για ανθρώπινη κατανάλωση, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΥΑΘ.

Σύμφωνα με την εταιρεία, με την έναρξη της σχετικής διαδικασίας στο αντλιοστάσιο Δενδροποτάμου θα υδροδοτηθεί άμεσα το κέντρο της Θεσσαλονίκης, που παραμένει από την Πέμπτη χωρίς νερό, ενώ και στις περιοχές στις οποίες υπήρξε προγραμματισμένη διακοπή υδροδότησης (Συκιές, Εύοσμος, Ωραιόκαστρο, Σταυρούπολη κ.λπ.) θα εξομαλυνθεί σταδιακά η κατάσταση, δεδομένου ότι οι δεξαμενές τροφοδοσίας είναι ήδη γεμάτες.

Η ΕΥΑΘ τονίζει πως η υδροδότηση καθυστέρησε για να διασφαλιστεί ότι η ποιότητα νερού είναι αυτή που προβλέπεται. Όπως συμπληρώνει, «κατά συνέπεια δεν τίθεται κανένα θέμα ασφάλειας του νερού που φτάνει στις βρύσες των Θεσσαλονικέων». Σύμφωνα με την εταιρία, από τα αποτελέσματα των αναλύσεων που διενεργούν συνεχώς τα χημεία ύδρευσης της εταιρείας σε διάφορα σημεία δειγματοληψίας στο Πολεοδομικό Συγκρότημα, εντός του δικτύου της πόλης δηλαδή, προκύπτει ότι το νερό πληροί τους όρους της ισχύουσας νομοθεσίας για την ποιότητα νερού ανθρώπινης κατανάλωσης.

«Ομοίως, οι αναλύσεις που πραγματοποιούνται στην έξοδο της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Νερού Θεσσαλονίκης -και πριν αυτό δοθεί στην κατανάλωση και στο εσωτερικό δίκτυο- πληρούν όλες τις προδιαγραφές της νομοθεσίας (παράμετροι θολότητας, αγωγιμότητας, υπολειμματικού χλωρίου, pH και κολοβακτηριοειδή, όπως και άλλες χημικές παράμετροι). Κατά συνέπεια, φήμες ότι το νερό που διατίθεται στην πόλη είναι ακατάλληλο προς πόση είναι παντελώς ανυπόστατες», συμπλήρωνε η ΕΥΑΘ.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top