«Αττικόν» νοσοκομείο: Στάση εργασίας και συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας από τους εργαζόμενους

Δεν αποδέχονται «το άθλιο καθεστώς των ράντζων και την εργασιακή τους εξόντωση» - Νέα ενημέρωση:18:01

Στάση εργασίας από τις 01:00 το μεσημέρι έως τις 17:00 το απόγευμα και συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας έχει κηρύξει για σήμερα Τετάρτη το Σωματείο Εργαζομένων στο «Αττικόν» νοσοκομείο.

Οι εργαζόμενοι, ζητούν να λυθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν λόγω των συνθηκών της γενικής εφημερίας, με αποτέλεσμα να δημιουργείται «black out» στο νοσοκομείο, με ράντζα και φορεία στους διαδρόμους όλων των κλινικών.

Στην ανακοίνωσή του, το Σωματείο τονίζει πως οι εργαζόμενοι δεν αποδέχονται το «άθλιο καθεστώς των ράντζων και την εργασιακή τους εξόντωση».

Απαιτούν από το υπουργείο Υγείας «να φροντίσει άμεσα για την ασφαλή, ανθρώπινη, πολιτισμένη μεταχείριση των ασθενών» και διεκδικούν «αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων κλινών του ΕΣΥ σε όλα τα νοσοκομεία της Αττικής, άνοιγμα των κλειστών νοσοκομείων (π.χ.Λοιμωδών), δημιουργία Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στη Δυτική Αθήνα, άμεσες προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτών, διοικητικών και τεχνικού και λοιπού προσωπικού για να καλυφτούν οι ελλείψεις του νοσοκομείου μας».

Τέλος, σημειώνει πως «όλες οι κυβερνήσεις και οι διοικήσεις δημιούργησαν και άρα γνωρίζουν το πρόβλημα και απαξιούν να δώσουν οποιαδήποτε λύση ανακούφισης για τους ασθενείς και το εξοντωμένο ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό και λοιπό προσωπικό».

 

 

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top