Τζίρος εκατομμυρίων από πλαστά έγγραφα

Δείτε το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του STAR

Τζίρος εκατομμυρίων από πλαστά έγγραφα

Ο ευγενικός κύριος του 4ου ορόφου μπορεί να μην ειχε ούτε αυτοκίνητο αλλά ήταν ιδιοκτήτης αυτής της βίλας στο Λαύριο με μια πισινά ολυμπιακών διαστάσεων, όπως βλέπετε και στην φωτογραφία που εξασφάλισε το STAR.

Κυκλοφορούσε με φτηνά ρούχα, αλλά σύμφωνα με την αστυνομία, τον τελευταίο χρόνο ο τζίρος από τα πλαστά έγγραφα που διακινούσε είχε ξεπεράσει το 1 εκατομμύριο ευρώ.

Μιλούσε 5 γλώσσες, καταγόταν από το Ιράκ οπου ένα απο τα εμβάσματα που έστειλε ήταν 40 χιλιάδων ευρώ. Άλλωστε, η φήμη του τον ειχε κατατάξει στους μεγαλύτερους προμηθευτές πλαστών εγγράφων.

 

ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΧΟΝΔΡΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΥΚΛΩΜΑΤΟΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ              250 ΕΥΡΩ

ΑΓΓΛΙΚΟ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ                 240 ΕΥΡΩ

ΙΣΡΑΗΛΙΝΟ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ             200 ΕΥΡΩ

ΒΙΖΑ ΙΤΑΛΙΑΣ                                 60 ΕΥΡΩ

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΙΠΛΩΜΑ                   150 ΕΥΡΩ

Είχε για συνεργό του έναν Αλβανό ο οποίος πηγαινοερχόταν στην γειτονική χωρά και είτε οδικώς είτε με το ΚΤΕΛ έφερνε στην Ελλάδα πλαστά αλλά και γνησιά έγγραφα που ήταν το εισιτήριο για τις χώρες της κεντρικής Ευρώπης.

Η πλαστογράφηση γινόταν σε διαμέρισμα στο κέντρο της Αθήνας και η παράδοση στον πελάτη σε κοντινό καφενείο. Όλα αυτά όμως υπό το βλέμμα των αστυνομικών της διεύθυνσης αλλοδαπών που έβαλαν τέλος στην δράση του κυκλώματος

Στελέχη της EUROPOL που είναι μονιμά εγκαταστημένα στη χώρα μας συνεργάστηκαν για την σύλληψη του καθώς τα πλοκάμια του κυκλώματος ειχαν απλωθεί σε πολλές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Συνολικά 8 ατομα οδηγήθηκαν στην δικαιοσύνη.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top