Η έξαρση της ιλαράς κινητοποιεί το υπουργείο Υγείας – Έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπισή της

Υπάρχει επάρκεια εμβολίων λέει ο Γενικός Γραμματέας Δημόσια Υγείας

Έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση της ιλαράς

Μετά από τις συνεχείς προειδοποιήσεις επιδημιολόγων, παιδιάτρων και του ΚΕΕΛΠΝΟ για την έξαρση της ιλαράς, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε έκτακτα μέτρα, ώστε να τροφοδοτήσει τα φαρμακεία με τα απαραίτητα εμβόλια για την αντιμετώπιση της νόσου.

Σε ανακοίνωσε που εξέδωσε το υπουργείο αναφέρεται ότι υπάρχει επάρκεια των εμβολίων, προσδιορίζοντας τον αριθμό τους σε 100.000 σκευάσματα, δεν διευκρινίζει όμως αν πρόκειται για εμβόλια δημόσιων δομών ή γενικά για τις εισαγόμενες από τις εταιρείες ποσότητες.

Ωστόσο, παραδέχεται ότι παρατηρούνται ελλείψεις του εμβολίου στα φαρμακεία που οφείλονται κυρίως στην αυξημένη ζήτηση των τελευταίων ημερών μετά από τη σύσταση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών για τον άμεσο εμβολιασμό ενηλίκων και παιδιών, λόγω της έξαρσης της νόσου.

«Ο ΕΟΦ μετά από συνεννόηση με τις φαρμακευτικές εταιρείες που εισάγουν τα εν λόγω εμβόλια, διασφάλισε ότι α) από αύριο θα ανανεωθεί το stock των φαρμακείων και των φαρμακαποθηκών και β) από εδώ και στο εξής ο εφοδιασμός θα είναι συχνότερος λόγω της αυξημένης ζήτησης», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Επίσης, όσον αφορά στον εμβολιασμό στους πληθυσμούς Ρομά, το ΚΕΕΛΠΝΟ πραγματοποιεί από τον Αύγουστο με κινητή μονάδα εμβολιασμούς σε παιδιά.

Σύμφωνα μάλιστα με το υπουργείο Υγείας, μέχρι και την περασμένη Παρασκευή είχαν πραγματοποιηθεί 1.056 εμβολιασμοί για ιλαρά – παρωτίτιδα – ερυθρά και οι εμβολιασμοί θα συνεχιστούν μέχρι να πραγματοποιηθούν σε όλα τα παιδιά Ρομά στη χώρα. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top