Μοναδική μουσική βραδιά με νότες ΕΛΠΙΔΑΣ στο Ηρώδειο

Μια μεγαλειώδης συναυλία με τη "σφραγίδα" του Μίκη Θεοδωράκη και τους Στ.Κορκολή, Μ.Φαραντούρη, Σ.Μανουσάκη

Κάτω από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης, με το φως του φεγγαριού να λούζει τις καρδιές χιλιάδων ανθρώπων που κατέκλυσαν το Ηρώδειο και χιλιάδες φωνές να γίνονται μια, ο διεθνούς φήμης πιανίστας και συνθέτης, Στέφανος Κορκολής έβαλε πλώρη για ένα μοναδικό ταξίδι στο μουσικό σύμπαν του οικουμενικού μας μουσουργού, Μίκη Θεοδωράκη.

Μαζί με την Μαρία Φαραντούρη και την Σοφία Μανουσάκη, ο κόσμος στο Ηρώδειο τραγούδησε τα παντοτινά αγαπημένα τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη, που ήταν αφιερωμένα στα παιδιά της «ΕΛΠΙΔΑΣ».

Στέφανος Κορκολής, Μαρία Φαραντούρη, Σοφία Μανουσάκη

«Τι καλύτερο από το να ξεκινάει ένας μήνας γεμάτος ελπίδα, με ένα σκοπό: να βοηθήσουμε τα παιδιά», είπε από την πλευρά του, ο Στέφανος Κορκολής, ο οποίος καταχειροκροτήθηκε από τον κόσμο.

Η εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, διοργανώθηκε από τον Σύλλογο Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ», με τη συνεργασία της Παναθηναϊκής Πανελλαδικής Οργάνωσης Γυναικών

Η παρουσία του Μίκη Θεοδωράκη, τον οποίο υποδέχθηκε η κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη, σήκωσε όρθιους του θεατές, που χειροκροτούσαν ασταμάτητα τον μεγάλο μας συνθέτη.

Από την ώρα που τα χέρια του Στέφανου Κορκολή άγγιξαν τα πλήκτρα του πιάνου και πλημμύρισε η νύχτα με τις μελωδικές νότες, το κοινό δεν σταμάτησε στιγμή να χειροκροτεί, να τραγουδά και να συμμετέχει, στηρίζοντας έμπρακτα και τους σκοπούς του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο ΕΛΠΙΔΑ.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, της συζύγου του, κυρίας Σίσσυς Παυλοπούλου, που ήταν επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής της εκδήλωσης, του επιχειρηματία κυρίου Βαρδή Βαρδινογιάννη και της συζύγου του και Προέδρου του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ», κυρίας Μαριάννας Βαρδινογιάννη, και της Προέδρου της Παναθηναϊκής Πανελλαδικής Οργάνωσης Γυναικών, κυρίας Μαρίας Γιαννίρη.

 (Από αριστερά προς δεξιά) Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Μίκης Θεοδωράκης, Προκόπης Παυλόπουλος, Βαρδής Βαρδινογιάννης 

Στο Ηρώδειο παραβρέθηκαν υπουργοί και βουλευτές από όλο το φάσμα του πολιτικού χώρου, διακεκριμένες προσωπικότητες από τον επιχειρηματικό και τον διπλωματικό χώρο, από τις ένοπλες δυνάμεις και τα σώματα ασφαλείας, από τον χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης, των Γραμμάτων και των Τεχνών, καθώς και εκπρόσωποι μεγάλων κοινωνικών φορέων, αθλητές, καλλιτέχνες, μέλη του συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ» και της παναθηναϊκής οργάνωσης γυναικών και δεκάδες χιλιάδες φίλοι και υποστηρικτές των παιδιών της «ΕΛΠΙΔΑΣ».

Εντυπωσίασαν και καταχειροκροτήθηκαν η Συμφωνική Ορχήστρα του Δημοτικού Ωδείου Βόλου, ο διακεκριμένος μαέστρος Ιωακείμ Μπαλτσαβιάς και οι μαθητές μέλη των χορωδιών του Δημοτικού Ωδείου Βόλου και Ιωνίας.

Η κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη, συγκινημένη, εξέφρασε ένα «μεγάλο ευχαριστώ» στους συμμετέχοντες, αλλά και στην ελληνική κοινωνία που, για ακόμα μια φορά, έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα αγάπης και αλληλεγγύης στα παιδιά της «ΕΛΠΙΔΑΣ».

Δείτε επίσης: Μίκης Θεοδωράκης - Στέφανος Κορκολής: Μεγαλειώδης συναυλία στο Ηρώδειο για τα παιδιά της «ΕΛΠΙΔΑΣ»

Δείτε επίσης: Ο Μίκης Θεοδωράκης και ο Στέφανος Κορκολής για τα παιδιά της «ΕΛΠΙΔΑΣ

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top