Ο τουρισμός θα μας σώσει! Φίσκα η Αθήνα – Γεμίζουν τα ταμεία

Ενθαρρυντικά τα πρώτα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας

Αύξηση-ρεκόρ καταγράφουν οι αφίξεις τουριστών στη χώρα μας. Για πρώτη φορά, μάλιστα, παρατηρείται αύξηση και στις τουριστικές εισπράξεις. Ειδικά, ο Ιούνιος αποδεικνύεται ο μεγάλος νικητής της χρονιάς!

Πιο συγκεκριμένα, με βάση τα πρώτα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας, -τον Ιούνιο του 2017 οι αφίξεις τουριστών αυξήθηκαν κατά 13% σε σχέση με τον ίδιο μήνα του 2016, με τις εισπράξεις να διαμορφώνονται στα 2,047 δισ. ευρώ από 1,792 δισ. ευρώ που ήταν πέρσι. 

Τουρίστες που βολτάρουν στην Αθήνα με μια φωτογραφική μηχανή στο χέρι, απαθανατίζοντας τις ομορφιές της πόλης, μίλησαν στο Star. Όπως είπαν απολαμβάνουν τον ήλιο, τα μουσεία και την ιστορία μας! 

Τούρκοι, Ρώσοι και τουρίστες από άλλα μέρη του κόσμου καταφθάνουν στην Αθήνα, προκειμένου να απολαύσουν και τα παραδοσιακά πιάτα μας!

Τέλος Αυγούστου και στο κέντρο της Αθήνας γίνεται το αδιαχώρητο από τουρίστες! Εκτός από το μουσείο της Ακρόπολης, όλοι τους κάνουν μια στάση σε μαγαζιά με τουριστικά είδη για να αγοράσουν ένα σουβενίρ από τη χώρα μας! 

Οι περισσότεροι φαίνεται πως βάζουν το χέρι στη τσέπη, μιας και -όπως λένε- βρίσκουν τις τιμές λογικές.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top