Στήριξη Μπάιντεν στην Ελλάδα και στους Έλληνες

«Εσείς οι Έλληνες είστε επικίνδυνοι. Μπαίνετε στην καρδιά κάποιου και την κατακτάτε»

Την πλήρη στήριξή του προς την Ελλάδα εξέφρασε ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, μιλώντας στην πρώτη Ευρωπαϊκή Διάσκεψη του ανεξάρτητου μη κερδοσκοπικού οργανισμού Concordia  που πραγματοποιείται στην Αθήνα.

Σε πολλά σημεία της ομιλίας του υπογράμμισε ότι «η ισχυρή Ελλάδα είναι συνδεδεμένη με ισχυρή Ευρώπη», ενώ δεν παρέλειψε να μιλήσει με τα καλύτερα λόγια για τους Έλληνες , που όπως είπε διαμόρφωσαν τη συνείδησή του. 

«Εσείς οι Έλληνες είστε επικίνδυνοι. Μπαίνετε στην καρδιά κάποιου και την κατακτάτε», σημείωσε.

Στη δεύτερη ημέρα των εργασιών της Ευρωπαϊκής Συνόδου, παρεβρέθησαν σημαντικές προσωπικότητες από όλο τον κόσμο. Το παρών έδωσαν ο πατριάρχης Βαρθολομαίος, νυν και πρώην πολιτικοί αρχηγοί, η πρέσβυς Καλής Θελήσεως της Ουνέσκο κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη και η σύζυγος του προέδρου της Κύπρου, Άντρη Αναστασιάδη.

Ο κύριος Μπάιντεν το μεσημέρι συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Χθες ο Τζο Μπαάντεν είχε συνάντηση με τον Προκόπη Παυλόπουλο, ενώ ακολούθησε δεξίωση προς τιμήν του στο Προεδρικό Μέγαρο.

Εντύπωση προκάλεσε η ανταλλαγή γραβάτας του πρώην αντιπροέδρου των ΗΠΑ με τον υφυπουργό Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ. Όταν ο Τζο Μπάιντεν δέχθηκε φιλοφρόνηση από δημοσιογράφο, για την γραβάτα του, εκείνος απάντησε ότι του αρέσει περισσότερο η γραβάτα του Τέρενς Κουίκ και του ζήτησε να τις ανταλλάξουν.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top