Η Ελλάδα κρύβει ΘΗΣΑΥΡΟΥΣ! ΔΕΝ κάνει έρευνες για κοιτάσματα γιατί φοβάται ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ με την Τουρκία

Ειδικοί μιλούν στο STAR και εκφράζουν φόβους ότι θα χαθούν πολλά δις

Η Ελλάδα κρύβει θησαυρό στις θάλασσες της, αλλά προς το παρόν δεν έχει το θάρρος και την τόλμη να ανακηρύξει τη δική της ΑΟΖ,  όπως έκανε η Κύπρος. Το εντυπωσιακό είναι ότι υπάρχει κρυμμένος πλούτος από την Κρήτη ως και την Κέρκυρα. Ειδικά στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ νότια της Κρήτης και της Πελοποννήσου, δυο μεγάλες εταιρίες έχουν ζητήσει ήδη να κάνουν έρευνα για κοιτάσματα, πιστεύοντας ότι θα χτυπήσουν φλέβα. Η χώρα μας κάθεται με σταυρωμένα χέρια, γιατί φοβάται τυχόν συγκρούσεις – ειδικά με την Τουρκία.

Ειδικοί τονίζουν στο STAR πως για να προχωρήσει σε μια τέτοια ενέργεια η Ελλάδα θα πρέπει να έχει κοντά της έναν σύμμαχο, όπως η Αμερική και η Γαλλία και αυτή την ώρα δεν έχει.

Για τις μεγάλες όμως εταιρίες ο  χρόνος είναι χρήμα και όσο εμείς καθυστερούμε τόσο εκείνοι θα μας γυρνούν την πλάτη! Αυτό σημαίνει για τη χώρα μας λιγότερες επενδύσεις στον τομέα της ενέργειας και βεβαία χαμένες θέσεις εργασίας.

Τα πλούσια κοιτάσματα της Κυπριακής ΑOZ είναι πιθανό να προκαλέσουν θερμό επεισόδιο το καλοκαίρι, δήλωσε από την Αθήνα, ο ειδικός μεσολαβητής του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Έσπεν Μπαρθ Άϊντε. Αυτή η δήλωση έκανε έξαλλο τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη. Ο Νορβηγός διπλωμάτης αντί να τραβά το αυτί στους Τούρκους που απειλούν συνεχώς για την ΑΟΖ, κάνει  βαρύγδουπες δηλώσεις που προκαλούν.

Δείτε περισσότερα στο ΒΙΝΤΕΟ του STAR 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top