Οι μαθητές τολμούν και καινοτομούν! ΔΕΙΤΕ τον αισθητήρα τυφλών και το ηλιακό ποδήλατο

Παιδιά από τα λύκεια όλης της χώρας συμμετείχαν στον διαγωνισμό μαθητικής καινοτομίας και επιχειρηματικότητας

Ένας αισθητήρας τυφλών κι ένα ηλιακό ποδήλατο ήταν μόνο μερικές από τις εντυπωσιακές καινοτόμες ιδέες μαθητών λυκείων της χώρας , οι οποίοι συμμετείχαν στον διαγωνισμό μαθητικής καινοτομίας και επιχειρηματικότητας.

Μαθητές απ' όλη την Ελλάδα βρεθήκαν στο Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος και έδειξαν σε όλους πως η νέα γενιά έχει παρόν και μέλλον.

Η συσκευή που βλέπετε εντοπίζει τα εμπόδια για τυφλούς συνανθρώπους μας και τους προστατεύει όταν κινούνται στο δρόμο. Την έφτιαξαν οι «watch out», οι μαθητές του Αριστοτέλειο κολλεγίου Θεσσαλονίκης και χάρη στο μυαλό και την ευαισθησία τους πήραν την πρωτιά στο διαγωνισμό Μαθητικής Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας.

Τις εντυπώσεις έκλεψε ακόμη η μαθητική εταιρία Greco από το 2ο Επαλ Γιαννιτσών που μπορεί να μετατρέψει ένα απλό ποδήλατο σε ηλεκτρικό ή ηλιακό.

Δυο παιδιά από τις 10 ομάδες που συμμετείχαν στον διαγωνισμό ξεχώρισαν από την κριτική επιτροπή και τους απένειμαν για πρώτη φορά βραβείο για την ηγετική τους προσωπικότητα.

Το παγκόσμιο πρόγραμμα μαθητική "Εικονική Επιχείρηση πραγματοποιείται στα Γυμνάσια και Λύκεια της Ελλάδας, εδώ και 11 χρόνια από τον μη κερδοσκοπικό εκπαιδευτικό οργανισμό Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων με την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Η νικήτρια ομάδα θα εκπροσωπήσει την χώρα μας στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό στις Βρυξέλλες στις 11 Ιουλίου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top