Τα ανθρώπινα δικαιώματα και ο πολιτισμός στη συνάντηση του Π.Παυλόπουλου με τις Μ.Βαρδινογιάννη-K.Kένεντι

Με αφορμή το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Λέμε την Αλήθεια στην Εξουσία»

Η υπεράσπιση και η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αλλά και η συνύπαρξη των Πολιτισμών, ώστε να ξεπεραστούν αυτά που χωρίζουν τους λαούς, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου με την κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη και την κυρία Κέρι Κένεντι.

«Το Ίδρυμα “Robert F. Kennedy Human Rights” να βοηθήσει, ώστε ο Πολιτισμός μας, να ξαναβρεί τις αρχές και τις αξίες του Ανθρωπισμού, της Ειρήνης, της Δημοκρατίας και της Δικαιοσύνης. Και θέλω να ευχαριστήσω εσάς (σσ την κυρία Κένεντι), αλλά και την κυρία Βαρδινογιάννη, γιατί οι σχέσεις της Ελλάδας με το Ίδρυμα “Robert F.Kennedy Human Rights” γίνονται πιο στενές και εξαιτίας της δικής της παρέμβασης», δήλωσε από την πλευρά του ο Προκόπης Παυλόπουλος.

Η κυρία Βαρδινογιάννη και η κυρία Κένεντι επέδωσαν στον Προκόπη Παυλόπουλο το βιβλίο «Λέμε την αλήθεια στην εξουσία», το οποίο εκδόθηκε στα ελληνικά από το Ίδρυμα «Μαριάννα Βαρδινογιάννη» και παρουσιάστηκε χθες Δευτέρα, στο αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης. Το εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα, ενισχύει τη δράση και τη γνώση, ώστε οι μαθητές να μάθουν να υπερασπίζονται, στην καθημερινότητα τους, τα ανθρώπινα δικαιώματα. Το βιβλίο διανέμεται ήδη δωρεάν σε καθηγητές μέσης εκπαίδευσης στην Αθήνα και θα ακολουθήσει η διανομή του στην υπόλοιπή Ελλάδα. 

«Τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι οικουμενικά, αλλά στην πραγματικότητα αυτή είναι η χώρα (σσ η Ελλάδα) από την οποία προήλθαν. Αυτή είναι η χώρα της Δημοκρατίας, αυτή είναι η χώρα που δίδαξε σε όλο τον κόσμο τι σημαίνει Δημοκρατία», δήλωσε από την πλευρά της, η πρόεδρος του ιδρύματος «Robert F. Kennedy Human Rights», κυρία Κέρι Κένεντι. 

Η κυρία Βαρδινογιάννη, ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη στήριξή του και εξέφρασε τη συγκίνηση της, για την αγάπη της κυρίας Κένεντι και της οικογένειας της, στην Ελλάδα και τον Ελληνικό Πολιτισμό.

«Είναι για μένα τόσο συγκινητικό που η κυρία Κένεντι αναφέρεται στη χώρα μας και στον πολιτισμό μας. Η ίδια προσωπικά είναι μια μεγάλη ακτιβίστρια (σσ η κυρία Κένεντι), πηγαίνει σε όλες τις χώρες του κόσμου για να διδάξει τις αρχές και τις αξίες που πρέπει να προστατεύσουμε και να τις μεταδώσουμε και στα παιδιά μας», δήλωσε η  Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της Unesco, κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Λέμε την αλήθεια στην εξουσία» τελεί -στην Ελλάδα- υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος εξήρε τη συνεργασία του κέντρου "Robert F. Kennedy Human Rights”  με το Ίδρυμα Μαριάννα Βαρδινογιάννη. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top