ΣΚΛΗΡΗ ΑΕΡΟΜΑΧΙΑ Ελλήνων και Τούρκων πιλότων

Δεν σταματούν τις προκλήσεις οι γείτονες - Ηθικόν ακμαιότατον στις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις

Τέσσερα τουρκικά μαχητικά μπήκαν λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας στο Αιγαίο από την περιοχή Χίου-Λέσβου. Σχεδόν ταυτόχρονα, μπήκε λίγο βορειότερα κι ένα αεροσκάφος ηλεκτρονικού πολέμου CN-235, το οποίο βγήκε από τη Ρόδο δυόμισι ώρες αργότερα, κάνοντας συνολικά 15 παραβιάσεις. Γύρω στις 12.30, άλλα δύο οπλισμένα τουρκικά F-16 μπήκαν από Χίο-Λέσβο και αυτή τη φορά ενεπλάκησαν σε αερομαχία με δύο ελληνικά F-16 που απογειώθηκαν από την Αεροπορική Βάση Αγχιάλου.  

Η ελληνική απάντηση δίνεται καθημερινά από τα στελέχη Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας, σε όλες τις μονάδες μας. Όπως για παράδειγμα στην 30η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία του Έβρου, που διαθέτει και τα άρματα Μάχης τύπου «Λέοπαρντ», τα οποία επιχειρούν μέρα και νύχτα, σε λάσπες και σε χιόνια. 

Το ΓΕΣ δημοσιοποίησε μάλιστα, ένα εντυπωσιακό βίντεο από τη σκληρή εκπαίδευση των στελεχών της 30ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας. 

Την εκπαίδευση των Ταγμάτων Εθνοφυλακής στα Χανιά και το Ρέθυμνο παρακολούθησε χθες Κυριακή, ο αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, που επισκέφθηκε τη  Μεραρχία Κρητών και διαπίστωσε το υψηλό ηθικό των Εθνοφυλάκων μας. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top