Στο νοσοκομείο 14χρονα από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ!

Είχαν έρθει από την Κρήτη στην Αθήνα για τριήμερη εκδρομή

Δραματική κατάληξη είχε η τριήμερη εκδρομή μαθητών γυμνασίου της Κρήτης στην Αθήνα. Τα 14χρονα παιδιά κατανάλωσαν μεγάλη ποσότητα αλκοόλ, μ' αποτέλεσμα δύο εξ αυτών να μεταφερθούν εσπευσμένα στο νοσοκομείο "Σωτηρία".

Ο πατέρας της 14χρονης δεν πίστευε στα αυτιά του,  όταν γιατρός του «Σωτηρία» του τηλεφώνησε στις 4 τα ξημερώματα, για να του πει πως η κόρη του νοσηλεύεται ύστερα από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ!

«Μου είπαν ότι η κόρη μου κι ένα αγόρι ήταν διασωληνωμένα με ορό για να περάσει η μέθη».

Η 14χρονη κι οι συμμαθητές της είχαν πάει θέατρο το βράδυ της Πέμπτης. Μόλις επέστρεψαν στο ξενοδοχείο τους, άδειασαν τα μπουκάλια που είχαν κρύψει στις βαλίτσες τους!

«Ζήτησα εξηγήσεις από τις συνοδούς. Τη συνοδό των παιδιών που συνάντησα την ενημέρωσα ότι θα κινηθώ νομικά κι ότι θα πάρει άλλη έκταση το θέμα αυτό» λέει ο πατέρας.

Ευτυχώς οι δύο έφηβοι είναι καλά στην υγεία τους. Πήραν εξιτήριο κι επέστρεψαν στην Κρήτη. Βέβαια, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ανήλικοι καταρρέουν από το πολύ αλκοόλ...

Χαρακτηριστικό είναι ότι σύμφωνα με μελέτες, τα παιδιά ξεκινούν να πίνουν ήπια αλκοολούχα ακόμα από τα 12 με 13, ενώ από 14-15 ετών ξεκινά η κατανάλωση σκληρών ποτών. Μάλιστα, το 30% των εφήβων καταναλώνει αλκοόλ 1-2 φόρες την εβδομάδα!!!

Το βάρος, λένε οι ειδικοί, πέφτει στους γονείς, τους δασκάλους, αλλά και τους καταστηματάρχες οι οποίοι σερβίρουν ποτά σε ανήλικους για... έξτρα κέρδος! 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top