Σε εντατική ο πρόσφυγας που αυτοπυρπολήθηκε στη Χίο - "Σφύριξε" αδιάφορα ο Μουζάλας!

Εξιτήριο έλαβε ο αστυνομικός που κάηκε στα χέρια

Σε εντατική ο πρόσφυγας που αυτοπυρπολήθηκε στη Χίο - "Σφύριξε" αδιάφορα ο Μουζάλας!

Στη μονάδα εντατικής νοσηλείας του Ευαγγελισμού νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, από τα μεσάνυχτα, ο 29χρονος Σύριος που αυτοπυρπολήθηκε, μέσα στον καταυλισμό της Χίου. Αντίθετα, εξιτήριο παίρνει ο αστυνομικός που κάηκε στα χέρια, προσπαθώντας να τον σώσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι γιατροί παρέχουν στον Σύριο όλες τις απαραίτητες ιατρικές βοήθειες και ενίσχυση, για να είναι σε σταθερή κατάσταση τα ζωτικά του στοιχεία. Όμως, τα πράγματα λένε είναι δύσκολα. 

Ο Σύριος έλουσε το σώμα του με πετρέλαιο και μετά έβαλε φωτιά, διαμαρτυρόμενος για τη μεγάλη καθυστέρηση στην Υπηρεσία Ασύλου.

Ο Σύριος είχε έρθει μια εβδομάδα στη χώρα μας με το όνειρο της Ευρώπης. Κάποιοι πρόσφυγες στη Χίο έλεγαν, ότι είχε επηρεαστεί σοβαρά από την αυτοκτονία ενός άλλου αλλοδαπού, πριν από μια εβδομάδα, ο οποίος είχε κρεμαστεί στο λιμάνι του Πειραιά.

Στη βουλή ο Γιάννης Μουζάλας δεν βρήκε ούτε μια λέξη να πει για το τραγικό περιστατικό. «Θα πάρουμε κι άλλα μέτρα στην κατεύθυνση του περιορισμού του ασύλου, γιατί γίνεται κατάχρηση», είπε.

«Πολύ λυπηρό γεγονός ο αυτοπυρπολισμός. Αν οι δευτεροβάθμιες επιτροπές αποφασίζουν μέσα σε 30 μέρες από την υποβολή της αίτησης ασύλου, τότε στη Χίο δεν θα υπήρχαν περισσότεροι από 200-300 μετανάστες», είπε ο βουλευτής Χίου, Νότης Μηταράκης.

Το τελευταίο εξάμηνο στη Χίο έχουν έρθει 2.992 πρόσφυγες. 

Το χρονικό της τραγωδίας 

Ο 29χρονος Σύρος μπήκε στη χώρα μας στις 22 Μαρτίου 2017. Στις 12 το μεσημέρι της Πέμπτης, πήγε στην υπηρεσία Ασύλου στο hotspot του νησιού προκειμένου να κάνει αίτηση για χορήγηση Ασύλου. Περιμένοντας στην ουρά, για άγνωστο λόγο εκνευρίστηκε, άρχισε να φωνάζει και πέταγε τα χαρτιά του! Δημιουργήθηκε σκηνικό  έντασης με αποτέλεσμα να παρέμβουν οι αστυνομικοί για να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Τον προσήγαγαν στο αστυνομικό τμήμα του νησιού στις 12:45 το μεσημέρι και όταν αποκλιμακώθηκε η ένταση, τον άφησαν ελεύθερο περίπου στις 14:15 το μεσημέρι. Όμως ο Σύρος, φεύγοντας από το αστυνομικό τμήμα επέστρεψε στο hotspot, προφανώς με θολωμένο το μυαλό, με αποτέλεσμα να αυτοπυρποληθεί.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top