Τους χαρίζουν γάιδαρο και τον κοιτούν στα δόντια - Το χλιδάτο κτίριο του Γαβαλά στην Κάντζα και η Περιφέρεια Αττικής

Τι δήλωσε στο star.gr ο πρώην επιχειρηματίας

Το χλιδάτο κτίριο του Γαβαλά στην Κάντζα και η Περιφέρεια

Το θέμα είχε τεθεί αρχικά το 2013 από τον τότε Περιφερειάρχη Αττικής, Γιάννη Σγουρό, ωστόσο δεν προχώρησε το ζήτημα της παραχώρησης του κτιρίου που διαθέτει ο Λάκης Γαβαλάς, στην Κάντζα για τη στέγαση των υπηρεσιών της Περιφέρειας.

Έκτοτε, το θέμα πάγωσε και το ακίνητο παραμένει... στα αζήτητα.

Πιο αναλυτικά, τον Ιούνιο του 2013 ο προφυλακισμένος επιχειρηματίας είχε ζητήσει εγγράφως από τον υπουργό Οικονομικών και τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, το κτίριο στην Κάντζα, που φιλοξενούσε την έδρα της πτωχευμένης εταιρείας ένδυσης - υπόδησης Lak, να μεταβιβαστεί στο Δημόσιο και συγκεκριμένα στην Περιφέρεια Αττικής με αντάλλαγμα τη διαγραφή των οφειλών του.

Το αίτημα αυτό είχε στηριχθεί στην πρόταση που είχε διατυπώσει τρεις μήνες νωρίτερα -τον Μάρτιο του 2013- ο τότε Περιφερειάρχης Γιάννης Σγουρός. Το δεσμευμένο, δηλαδή, από το Δημόσιο ακίνητο να περάσει στην Περιφέρεια, η οποία με τον τρόπο αυτό θα εξοικονομούσε 10 εκατ. ευρώ, ποσό που πληρώνει κάθε χρόνο σε ενοίκια.

Σε προσπάθεια να βρεθεί – επιτέλους – λύση, ο δικηγόρος του επιχειρηματία, Γιάννης Παγορόπουλος εξέδωσε νέα ανακοίνωση μέσα από την οποία καλεί την Περιφέρεια Αττικής «για λογαριασμό του εντολέα μου να συμπεριλάβετε και πάλι στην έρευνά σας για την επιλογή του νέου κτιρίου και το εν λόγω κτιριακό συγκρότημα, όπως πράξατε στο παρελθόν».

 

Διαβάστε την ανακοίνωση που εκδόθηκε από το δικηγορικό γραφείο του κου Γιάννη Παγορόπουλου:

«Αθήνα 6.2.2017

Κύριοι,

Χτες Κυριακή 5.2.2017, η εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ, στο Κυριακάτικο φύλλο της (σελ 29 Α21) δημοσίευσε ρεπορτάζ με τίτλο «…Καβγάς για την αγορά κτιρίου στο Περιστέρι από την Περιφέρεια Αττικής…» και τον υπέρτιτλο «…ΕΞΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟΣ Η ΣΠΑΤΑΛΗ?...»

Το άρθρο πραγματεύεται την προσπάθεια της Περιφέρειας να ομογενοποιήσει τις διάσπαρτες υπηρεσίες της σε όλη την Αθήνα, προκειμένου να διασφαλίσει την καλύτερη λειτουργικότητα της διοίκησής της, αλλά και να εξοικονομήσει χρήματα από τα μισθώματα που καταβάλλει σε διάφορα κτίρια. 

Ως πληρεξούσιος δικηγόρος του κου Απόστολου ΓΑΒΑΛΑ, επιχειρηματία, θυμίζω, ότι, ήδη από τον Μάρτιο του 2013 (συνεδρίαση της 20.3.2013), ο εντολέας μου έχει αποδεχτεί ανάλογη προσφορά της Περιφέρειας ύψους 19.500.000 ευρώ για το (υπερμοντέρνο με εξαιρετικές ανέσεις και χώρους στάθμευσης) κτιριακό συγκρότημα γραφείων, χώρων επίδειξης και αποθηκών, συνολικής επιφάνειας 14.956,94 τ.μ, που ευρίσκεται εντός οικοπέδου στην Παιανία (Κάντζα) του ν. Αττικής, στο 39ο χιλιόμετρο της Αττικής Οδού (έξοδος 17), αξίας που υπερβαίνει τα 32.000.000 ευρώ, με βάση τις εκτιμήσεις Διεθνών Οίκων. Η προσφορά δεν υλοποιήθηκε από την Περιφέρεια, για άσχετους με αυτόν λόγους.

Στη συνέχεια, προσέφερε ευθέως το συγκεκριμένο ακίνητο (και άλλα μαζί με αυτό) στο Ελληνικό Δημόσιο, προκειμένου να προβεί αυτό σε μονομερή αξιολόγησή του, σε μια ειλικρινή πρόταση για την πλήρη και ολοσχερή εξόφληση των οφειλομένων του προς αυτό. Ούτε σε αυτήν την περίπτωση έλαβε απάντηση.

Επειδή, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, επανέρχεται σε ανοιχτή συζήτηση το πάγιο αίτημα της Περιφέρειας Αττικής για συμμάζεμα των υπηρεσιών της, σας καλώ για λογαριασμό του εντολέα μου να συμπεριλάβετε και πάλι στην έρευνά σας για την επιλογή του νέου κτιρίου και το εν λόγω κτιριακό συγκρότημα, όπως πράξατε στο παρελθόν.

Με τιμή

Γιάννης Παγορόπουλος»

 

Τι δήλωσε ο Λάκης Γαβαλάς μιλώντας στο star.gr

Στο πλαίσιο του ρεπορτάζ, προσπαθήσαμε να επικοινωνήσουμε με τον άμεσα «ενδιαφερόμενο» Λάκη Γαβαλά, ο οποίος από τη Γαλλία, όπου βρίσκεται, δήλωσε αποκλειστικά στο star.gr: «Ό,τι λέει ο νομικός μου εκπρόσωπος λέω κι εγώ. Έτσι είναι. Και είναι κάτι που δεν τελειώνει ποτέ, γιατί δεν μπορεί να τελειώσει ποτέ. Αν δεν γίνουν έλεγχοι για το πώς συνέβη αυτό που συνέβη, δεν μπορούν να βγάλουν αποτέλεσμα κανένα. Δεν έχουν κόσμο να στείλουν για να κάνουν ελέγχους, οπότε μένει έτσι το θέμα όπως μένουν και πάρα πολλά άλλα».

 

Ρεπορτάζ: Κάσσι Φιλιππιτζή

email: k.filippitzi@star.gr

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top