ΕΞΑΡΘΡΩΘΗΚΕ κύκλωμα ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ- Εμπλέκονται γνωστοί ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ και ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ

Προφυλακίστηκαν 8 άτομα- Πρώτη Ανάρτηση 17-04-2017 16:16

ΕΞΑΡΘΡΩΘΗΚΕ κύκλωμα ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ- Εμπλέκονται γνωστοί ΕΠΙΧΕ

Εννέα είναι οι κατηγορούμενοι για τον εντοπισμό 1,5 τόνου χασίς στην Ιταλία. Ανάμεσά τους, ένας δικηγόρος από τον Πειραιά, δυο αδέρφια, γόνοι γνωστής επιχειρηματικής αθηναϊκής οικογένειας και δυο Αλβανοί «επιστήμονες» στη διακίνηση ναρκωτικών με φουσκωτά σκάφη, που φαίνονταν σε offshore εταιρείες.

Η Διεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος μπόρεσαν να εξαρθρώσουν μία από τις ισχυρότερες οργανώσεις διακίνησης χασίς του τριγώνου Ελλάδα- Αλβανία- Ιταλία. Δύο από τα σκάφη του κυκλώματος, σύμφωνα με δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου, φυλάσσονταν σε πάρκινγκ σκαφών αδερφών γνωστού επιχειρηματία, που έχει απασχολήσει και τη σόουμπιζ. Τα δυο αυτά αδέρφια έχουν δώσει ήδη κατάθεση στην αστυνομία, δεν προκύπτει, όμως, ότι γνώριζαν για τη δράση της οργάνωσης. Το δεύτερο σκάφος κατασχέθηκε από το πάρκινγκ αυτό την προηγούμενη Παρασκευή.

Οι δικαστικές Αρχές συνεχίζουν τις έρευνες, χωρίς να αποκλείεται να υπάρξει εμπλοκή του ΣΔΟΕ, για να ακολουθηθούν οι διαδρομές του μαύρου χρήματος. Πιθανό σενάριο που εξετάζεται, σύμφωνα με το δημοσίευμα, είναι η σύνδεση του κυκλώματος με την οργάνωση διακίνησης χαπιών Captagon, που όπως σας έχει ενημερώσει το star.gr, είναι το ναρκωτικό των τζιχαντιστών, που εξαρθρώθηκε τον Μάρτιο.

Αρχηγός εκείνης της οργάνωσης ένας Αλβανός με το ψευδώνυμο «Ανδρέας», που κατάφερε να ξεφύγει, πηδώντας στον ακάλυπτο χώρο του σπιτιού του, γλιτώνοντας τη σύλληψη.

Ο Ανδρέας, μαζί με δυο ακόμα Αλβανούς, που θεωρούνται οι πυρήνες του νέου αυτού κυκλώματος, βρίσκονταν για πολύ καιρό στο μικροσκόπιο των Αρχών, κατάφερναν, όμως, πάντα να ξεφεύγουν, με κάποιο τρόπο. Οι Αλβανοί διακινούσαν ναρκωτικά σε Ελλάδα, Ιταλία κι Αλβανία, με απώτερο στόχο την πώληση και διάχυσή τους στην Ευρώπη. Στις 7 Απριλίου, φορτίο ξεφορτώθηκε στα ιταλικά παράλια, από μέλη της οργάνωσης, ακολούθησε, όμως, κινηματογραφική καταδίωξή τους, νότια του Ταινάρου. Οι ιταλικές αρχές υποστηρίζουν ότι το φορτίο τους ήταν συνολικής αξίας σχεδόν 10.000.000 ευρώ.

Οι αρμόδιοι αξιωματικοί του Λιμενικού ανακάλυψαν ότι το κύκλωμα είχε, επίσης, αγοράσει πάρκιγνκ αυτοκινήτων στην Καλλιθέα, στην προσπάθειά τους να ξεπλύνουν μαύρο χρήμα.

Αρμόδια πηγή που επικαλείται το δημοσίευμα τονίζει ότι «οι κατηγορούμενοι πλήρωναν καλά όλους τους συνεργάτες και με μετρητά. Έτσι, τους είχαν όλους ευχαριστημένους».

Το Λιμενικό στις επιχειρήσεις του συνέλαβε συνολικά 4 Έλληνες και 5 Αλβανούς. Οι δυο γόνοι επιχειρηματικής οικογένειας είχαν λευκό ποινικό μητρώο και διατηρούσαν, μέχρι πρότινος, πολύ χαμηλό προφίλ. Ο δικηγόρος του Πειραιά παρέμεινε ιδιαίτερα ψύχραιμος, ακόμα και μετά τη σύλληψή του, γεγονός που προκάλεσε μεγάλη εντύπωση. Ο 4ος Έλληνας είναι χειριστής γερανού κι ασχολείται με μεταφορές σκαφών.

Από τους 5 Αλβανούς που συνελήφθησαν, οι 3 επέβαιναν στο σκάφος και οι 2, οι «εγκέφαλοι», συνελήφθησαν στον Πειραιά. Αξίζει να αναφερθεί ότι οι 3 Αλβανοί που βρίσκονταν στο σκάφος δεν υπάκουσαν στις εντολές του Λιμενικού κατά την καταδίωξη, παρά το γεγονός ότι από πάνω τους πέταγε μέχρι και ελικόπτερο! Το σκάφος τους, μάλιστα, ήταν τροποποιημένο ώστε να αναπτύσσει ιλιγγιώδεις ταχύτητες, κάνοντας τους λιμενικούς να πυροβολήσουν τις μηχανές για να τους ακινητοποιήσουν.

Από τους 9 συλληφθέντες προφυλακίστηκαν οι 8. Εκτός έμεινε ο χειριστής γερανού. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top