Στους τρομοκράτες, που τοποθέτησαν τη βόμβα στο υπουργείο Εργασίας, ανήκε, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το αυτοκίνητο που κάηκε στην περιοχή των Εξαρχείων τα ξημερώματα της Τρίτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το μικρό αμάξι βρέθηκε στην οδό Μεταξά, όταν οι περίοικοι ενημέρωσαν τα την Πυροσβεστική για φωτιά σε αυτοκίνητο. Οι πυροσβέστες που έφτασαν στο σημείο έσβησαν τη φωτιά, ωστόσο το αυτοκίνητο είχε εκτεταμένες ζημιές.

Η πρώτη έρευνα έδειξε ότι το συγκεκριμένο όχημα δεν απασχολεί τις αρχές, ωστόσο ο χώρος και ο χρόνος, στα Εξάρχεια δηλαδή, λίγη ώρα μετά την αποτυχημένη απόπειρα στο υπουργείο Εργασίας δημιούργησαν ερωτήματα στην Αντιτρομοκρατική.

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ

Όπως έχει ήδη γράψει το star.gr, στη 01:20 τα ξημερώματα της Δευτέρας, άγνωστος τηλεφώνησε στην Εφημερίδα των Συντακτών και είπε ότι έχει τοποθετηθεί βόμβα στο Υπουργείο Εργασίας δίνοντας προθεσμία 40 λεπτών, με αποτέλεσμα η Σταδίου να αποκλειστεί αμέσως από την Αστυνομία και να επικρατήσει κυκλοφοριακό κομφούζιο στο κέντρο.

Λίγο αργότερα βρέθηκε εκρηκτικός μηχανισμός ο οποίος ήταν μέσα σε ένα πλαστικό δοχείο 5 λίτρων. Αυτό το δοχείο οι δράστες τοποθέτησαν μέσα σε ένα σακίδιο και τον κρέμασαν στα κάγκελα απέναντι από το Υπουργείο Εργασίας.

ΤΡΕΙΣ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΕΣ ΕΚΡΗΞΕΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΑΝ ΟΙ ΠΥΡΟΤΕΧΝΟΥΡΓΟΙ

Οι έμπειροι πυροτεχνουργοί που έσπευσαν στο σημείο, πραγματοποίησαν τρεις ελεγχόμενες εκρήξεις (την πρώτη με το ειδικό ρομποτάκι).

Αυτός είναι και ο λόγος που και κράτησε τόσες πολλές ώρες η διαδικασία εξουδετέρωσης, καθώς στόχος των πυροτεχνουργών ήταν αφενός να αποτρέψουν την έκρηξη, και αφετέρου να μην καταστρέψουν τον μηχανισμό ώστε να τον μεταφέρουν σχεδόν ατόφιο στα εργαστήρια και να  μπορέσουν να μελετήσουν συνδεσμολογία, αποτυπώματα και DNA.

Μάλιστα είναι ιδιαίτερα σημαντικό που εν τέλει κατάφεραν να πάρουν σχεδόν άθικτο τον εκρηκτικό μηχανισμό ώστε να τον εκμεταλλευτούν όσο το δυνατόν περισσότερο

ΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΤΑΝ Η ΕΚΡΗΞΗ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΖΗΜΙΑ:

Στόχος των δραστών ήταν να προκαλέσουν πολύ μεγάλη ζημιά, καθώς η Σταδίου είναι ένας μακρύς στενός δρόμος με πολλά κτίρια δεξιά και αριστερά. Αυτό θα βοηθούσε το ωστικό κύμα να πάει από κτίριο σε κτίριο και να προκαλέσει μεγάλες καταστροφές.

Προς το παρόν δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα αν οι δράστες ήταν με αυτοκίνητο, με μοτοσικλέτα ή πεζοί.

Tags: