Αναβάθμιση 2 βαθμίδων από τη Moody’s

Ο Οίκος Αξιολόγησης θεωρεί ότι οι προοπτικές του ελληνικού προγράμματος βαίνουν καλύτερα από τις προσδοκίες

Αναβάθμιση 2 βαθμίδων από τη Moody’s

Δύο σκαλοπάτια ανέβηκε το αξιόχρεο της Ελλάδας στη σκάλα της Moody's- αν και παραμένει 6 βήματα από το να βγει από την κατηγορία "σκουπίδια"- καθώς ο Οίκος Αξιολόγησης θεωρεί ότι οι προοπτικές του ελληνικού προγράμματος βαίνουν καλύτερα από τις προσδοκίες. 

Σύμφωνα με τον Οίκο, ακόμα κι αν η οικονομία αναπτυχθεί πιο ήπια από τις προβλέψεις, δε φαίνεται να τίθενται σε κίνδυνο οι δημοσιονομικοί στόχοι, λόγω των μέτρων που ήδη έχουν ψηφιστεί προκαταβολικά.

Όσον αφορά στην "επόμενη ημέρα", η Moody's προβλέπει έξοδο της Ελλάδας στις αγορές, μέσω ενός "μαξιλαριού" τουλάχιστον 18 δις ευρώ, που καλύπτει τις χρηματοδοτικές ανάγκες ως το τέλος του 2020. Μεσομακροπρόθεσμα, ο Οίκος ποντάρει στις δεσμεύσεις των Ευρωπαίων για ελάφρυνση του Χρέους, παρά το ότι οι δαπάνες εξυπηρέτησης του μειώνονται σημαντικά από το 2020 και μετά. 

Η Moody's σημειώνει ότι το πολιτικό κλίμα είναι πιο σταθερό, μετά από τα επώδυνα μέτρα που ψηφίστηκαν και παρατηρεί ότι η σημερινή κυβέρνηση τα πάει πολύ καλύτερα από τους προκατόχους της (track record) ως προς την εφαρμογή των συμφωνηθέντων. 

Περίπτωση υποβάθμισης υπάρχει στην περίπτωση αναστροφής των συμφωνημένων μεταρρυθμίσεων. 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top