Πρεμιέρα σήμερα για την πλατφόρμα των 120 δόσεων – Ποιοι μπορούν να ενταχθούν

Ανάσα για τους ελεύθερους επαγγελματίες με χρέη

Σα μάννα εξ ουρανού περιμένουν χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες με χρέη σε ασφαλιστικά ταμεία και εφορίες τη ρύθμιση των 120 δόσεων.

Η πλατφόρμα ανοίγει σήμερα και αφορά χρέη έως 50.000 ευρώ προς τα ασφαλιστικά ταμεία, ενώ από την Τετάρτη η εφαρμογή θα δέχεται αιτήσεις και για χρέη, επίσης έως 50.000 ευρώ, προς την εφορία.

Η ρύθμιση υπό προϋποθέσεις προβλέπει διαγραφή έως και 85% των οφειλών από προσαυξήσεις και τόκους (95% για πρόστιμα που έχουν επιβληθεί από τη φορολογική διοίκηση), ελάχιστη δόση 50 ευρώ το μήνα και έως 120 δόσεις.

Για να ενταχθεί κάποιος στη ρύθμιση δεν θα πρέπει η περιουσία του να ξεπερνά το 25πλάσιο των οφειλών του στα ταμεία.

Οι αιτήσεις υπαγωγής θα γίνονται, από σήμερα ή από την Τετάρτη και έως τις 31/12/2018, ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους (www.keyd.gov.gr) και με τη χρήση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας.

Σημειώνεται πως όσοι ενταχθούν στη ρύθμιση αλλά τη χάσουν εντός του 2018 δεν θα μπορούν να κάνει νέα αίτηση, καθώς χορηγείται άπαξ ανά οφειλέτη.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top