ΕΦΚΑ: Αδυναμία έκδοσης συντάξεων διαδοχικής ασφάλισης - Νέο προσκλητήριο για εργασία τα Σαββατοκύριακα

Πανελλήνιες Ομοσπονδίες: Αγνοήστε κάθε προσχηματική παραίνεση και εντολή

ΕΦΚΑ: Αδυναμία έκδοσης συντάξεων διαδοχικής ασφάλισης

Την αδυναμία της κυβέρνησης στην έκδοση συντάξεων διαδοχικής ασφάλισης που παραμένουν παγωμένες για ενάμιση χρόνο, ομολογεί ο διοικητής του ΕΦΚΑ,  Αθανάσιος Μπακαλέξης με νέα επιστολή του προς τους εργαζόμενους του φορέα.

Πρόκειται για 60.000 συντάξεις διαδοχικής ασφάλισης από το σύνολο των 100.000 εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης που παραμένουν στο ράφι των αρμοδίων υπηρεσιών από τον Μάιο του 2016, όταν ψηφίσθηκε ο νόμος Κατρούγκαλου και άλλαξε ο τρόπος υπολογισμού τους.

Στην επιστολή του προς τους εργαζόμενους του ΕΦΚΑ ο κ. Μπακαλέξης παραδέχεται ότι δεν είναι ακόμη έτοιμη η εφαρμογή για την έκδοση των συντάξεων διαδοχικής ασφάλισης παρόλο που η σχετική εγκύκλιος έχει εκδοθεί τον περασμένο Οκτώβριο. Ο ίδιος καλεί εκ νέου τους εργαζόμενους να εντατικοποιήσουν την εργασία, δουλεύοντας ακόμη και τα Σαββατοκύριακα προκειμένου να γίνουν 2-3 εμβόλιμες πληρωμές εκκρεμών συντάξεων έως το τέλος του χρόνου. 

Πανελλήνιες Ομοσπονδίες προς εργαζόμενους: Αγνοήστε κάθε προσχηματική παραίνεση και εντολή

Με κοινή τους ανακοίνωση, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού στους Οργανισμούς Κοινωνικής Πολιτικής (ΠΟΠΟΚΠ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων (ΠΟΣΕ) ΙΚΑ καταγγέλλουν τις πρακτικές της διοίκησης του ΕΦΚΑ και καλούν τους εργαζόμενους «να αγνοήσουν κάθε τέτοια προσχηματική παραίνεση και εντολή».

Απλώς προτρέπουν τους συναδέλφους τους να συνεχίσουν την προσπάθεια «με όποιο τρόπο οι ίδιοι θεωρούν αποτελεσματικότερο και ανθρωπίνως δυνατό», με μοναδική αναφορά στη συνείδησή τους, στην κοινωνική τους ευαισθησία και στην εξυπηρέτηση των αναγκών των ασφαλισμένων.

Οι Ομοσπονδίες εκτιμούν ότι «είναι αδύνατο ακόμη και αν θεωρητικά οι εργαζόμενοι δουλέψουν επί 24ώρου βάσεως να υπερβούν τις αντικειμενικές δυσκολίες και τα προβλήματα που λόγω της αδράνειας και της έλλειψης σχεδιασμού από την πλευρά του υπουργείου και της διοίκησης διαιωνίζονται και δυσχεραίνουν την επίτευξη του στόχου της γρήγορης απονομής όλων των συντάξεων».

Δείτε εδώ όλη την ανακοίνωση της 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top