Aποκλεισμένοι από τα POS όσοι έχουν μπλοκαρισμένους τραπεζικούς λογαριασμούς!

Τι πρέπει να ξέρουν όσοι είναι στον Τειρεσία και στο νόμο Κατσέλη

Mια εβδομάδα έμεινε για την υποχρεωτική εφαρμογή των POS απο 400.000 επαγγελματίες  και πολλά ειναι ακόμα τα ερωτήματα για το πώς θα γίνει αύτη η εφαρμογή και κυρίως ποιοι ειναι εκείνοι που μένουν έκτος απο την εφαρμογή αυτή.!

 «Εγώ είμαι στον Τειρεσία, ακατάσχετο λογαριασμό ακόμα δεν έχω πως θα λειτουργήσω με τα POS;  Mπορώ να πάρω; Αυτοί που το σκέφτηκαν αυτό,  έχουν να μου απαντήσουν;» αναρωτιέται στην κάμερα του Star   ένας απο τους χιλιάδες επιχειρηματίες που υποχρεούται μέσα σε μια εβδομάδα,  μέχρι την επόμενη Πέμπτη δηλαδή,  να βάλει POS στο κατάστημά του.  Οι τράπεζες υποστηρίζουν ότι όλα θα γίνουν μέσα στις προγραμματισμένες ημερομηνίες και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.

400.000 επαγγελματίες υποχρεούνται σε μια εβδομάδα να εγκαταστήσουν POS στις επιχειρήσεις τους και μέχρι τώρα 350.000 έχουν ήδη βάλει. Υπολείπονται άλλοι 50.000 που εκτιμάται ότι θα έχουν ταχτοποιηθεί τις επόμενες μέρες.

Όμως όπως αποκαλύπτεται σήμερα υπάρχει μια τεραστία παγίδα για χιλιάδες έμπορους και επαγγελματίες: Οι τράπεζες δεν δίνουν POS σε όσους έχουν δεσμευμένους λογαριασμούς!  Με δεδομένο ότι πάνω απο 900.000 επαγγελματίες βρίσκονται στην κατηγορία αύτη, κυρίως έμποροι, αυτό σημαίνει ότι χιλιάδες επιχειρηματίες δεν θα μπορέσουν να πάρουν το απαραίτητο μηχάνημα!

Στην ευχέρεια των τραπεζών, εάν δηλαδή θα δώσουν POS η όχι ειναι οι επιχειρήσεις εκείνες που έχουν καταγγελθεί οι συμβάσεις τους για αποδοχή καρτών ως μέσο πληρωμής, επιχειρήσεις που ειναι στη "μαύρη λίστα" του Τειρεσία, όσοι ειναι ενταγμένοι στο νόμο Κατσέλη, αλλά και όσοι  δεν κάνουν συχνή χρήση,  όπως στα περίπτερα αλλά και οι δικηγόροι.

Όπως δηλώνει επίσης πολιτικός μηχανικός στην κάμερα του Star,  στην ίδια μοίρα με τους δικηγόρους είναι και οι πολιτικοί μηχανικοί,  καθώς για ποσά 3.000 ευρώ,  όπως  π.χ. για  μια οικοδομική αδεία,  δεν χρησιμοποιεί ο πελάτης «μηχανάκι».

Διαβάστε ακόμη:

ΓΣΕΒΕΕ: Τα POS μπορεί να έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα και να αυξηθεί η φοροδιαφυγή αν…

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top