Απίστευτη η ευρηματικότητα για την φοροδιαφυγή: Μέχρι και… καλόγεροι πήγαν παραβάτες για να γλιτώσουν!

Το λογισμικό -φάντασμα και οι πεθαμένοι ιδιοκτήτες

H  ιστορία στο Γαϊδουρονήσι με τις πέντε ταμειακές μηχανές που ανήκαν σε σουβλατζίδικο που είχε κλείσει πριν από πολλά χρόνια,  φαίνεται ότι είναι μόνο ένα κρούσμα από την επιδημία ταμειακών μηχανών μαϊμού, όπως ανέφερε ο οικονομικός συντάκτης του Star Σπύρος Δημητρέλης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού.   

Οι ελεγκτές του υπουργείου Οικονομικών αποκαλύπτουν καθημερινά περιπτώσεις όπου η ευρηματικότητα των φοροφυγάδων είναι αστείρευτη.

Για παράδειγμα, εντοπίζονται επιχειρήσεις που ενώ διαθέτουν ταμειακές μηχανές αυτές ανήκουν σε άλλες επιχειρήσεις,  που όταν γίνει έλεγχος αποκαλύπτεται ότι  ο ιδιοκτήτης τους έχει πεθάνει,  ενώ έχουν αναφερθεί και περιπτώσεις που οι ιδιοκτήτες έχουν πάει καλόγεροι σε μοναστήρια!  

Υπάρχουν και περιπτώσεις όπου ενώ εκδίδονται κανονικά αποδείξεις έχει εγκατασταθεί ένα λογισμικό-  φάντασμα στην ταμειακή και στο τέλος κάθε ημέρας σβήνει από τη μνήμη τις αποδείξεις που έχουν εκδοθεί.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top