Πιτσιλής: Στόχος η συμμόρφωση των επιχειρηματιών και όχι να βάλουμε παντού λουκέτα

Τι δήλωσε ο επικεφαλής της ΑΔΑΕ για την «βροχή» από πρόστιμα για φοροδιαφυγή

Πιτσιλής: Γιατί βάζουμε λουκέτα για την φοροδιαφυγή

«Επιδίωξη της ΑΑΔΕ είναι η αύξηση της συμμόρφωσης των επιχειρήσεων» δηλώνει ο Γιώργος Πιτσιλής, για τους ελέγχους που διεξάγονται σχετικά με την έκδοση αποδείξεων, ύστερα από την «βροχή» από λουκέτα και πρόστιμα για φοροδιαφυγή,  τις  τελευταίες ημέρες.  

 «Ο στόχος μας είναι σαφής εξ αρχής: Σε μια περίοδο, όπου η συντριπτική πλειονότητα των φορολογουμένων, και δη των επιχειρηματιών, αγωνίζεται για να είναι συνεπής απέναντι στις κάθε είδους υποχρεώσεις της, δεν θα επιτρέψουμε, στο βαθμό που μας αναλογεί, τον αθέμιτο ανταγωνισμό, όπως αυτός αναπτύσσεται μέσω της μη έκδοσης αποδείξεων,  δηλαδή, μέσω της είσπραξης και μη απόδοσης φόρων, όπως ο ΦΠΑ, αλλά και της απόκρυψης εισοδημάτων» τόνισε ο κ. Πιτσιλής.

Ο ίδιος πάντως πρόσθεσε ότι ο στόχος δεν είναι να μπουν  λουκέτα παντού. «Οι οδηγίες, που έχουν δοθεί στις ελεγκτικές υπηρεσίες, είναι ξεκάθαρες: Σεβόμαστε τη λειτουργία των επιχειρήσεων, που ελέγχονται, και εφαρμόζουμε το νόμο. Δεν αποσκοπούμε στο να βάζουμε λουκέτα παντού. Αυτό είναι το τελευταίο, που θέλουμε. Επιδίωξή μας είναι η αύξηση της συμμόρφωσης των επιχειρήσεων»  δήλωσε συγκεκριμένα για το ίδιο ζήτημα, ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων. 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top