Περισσότερος φόρος το 2017: Τι περιμένει ελεύθερους επαγγελματίες και μπλοκάκια

Δείτε αναλυτικά τις αλλαγές που έρχονται

Περισσότερος φόρος το 2017: Τι περιμένει ελεύθερους επαγγελματίες και μπλοκάκια

Ανατροπές στη φορολόγηση των ελευθέρων επαγγελματιών φέρνει το 2017.

Πολλοί εξ αυτών θα πληρώσουν περισσότερο φόρο, ενώ φοροελαφρύνσεις θα δουν οι επαγγελματίες που ανήκουν στη κατηγορία της φορολόγησης με τον μικρότερο συντελεστή.

Συγκεκριμένα ο συντελεστής 26% που επιβάλλονταν στους έχοντες εισοδήματα έως 50.000 ευρώ έχει μειωθεί στο 22% για έχοντες εισοδήματα έως 20.000 ευρώ.

Αντίθετα, επιβαρύνσεις προκύπτουν για όσους έχουν μεγαλύτερα εισοδήματα πάνω από τις 35.000 ευρώ.

Επιπλέον, σε όσους δηλώνουν ετήσια εισοδήματα μεγαλύτερα των 12.000 ευρώ θα επιβάλλεται η νέα αναμορφωμένη ειδική εισφορά αλληλεγγύης η οποία υπολογίζεται με συντελεστές κλιμακούμενους από 2,2% έως 10%.

Αλλαγές και για τα μπλοκάκια

Στην περίπτωση των μισθωτών που ενισχύουν τα εισοδήματα και με έσοδα από «μπλοκάκι», τα εισοδήματα από τις δυο πηγές θα προστεθούν και θα φορολογηθούν με την ενιαία κλίμακα.

Στη συνέχεια θα αφαιρείται το ποσό της έκπτωσης φόρου που προβλέπεται ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος και τον αριθμό των παιδιών. Ωστόσο, η έκπτωση θα ισχύσει μόνο για το εισόδημα από μισθούς.

Επιπλέον, στους έχοντες ετήσια εισοδήματα μεγαλύτερα των 12.000 ευρώ θα επιβάλλεται η νέα αναμορφωμένη ειδική εισφορά αλληλεγγύης η οποία θα υπολογίζεται με συντελεστές κλιμακούμενους από 2,2% έως 10%.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top