ΕΜΦΡΑΓΜΑ στα ΑΤΜ για τους συνταξιούχους! Οι εισφορές Υγείας ΤΣΑΚΙΖΟΥΝ κι άλλο τις συντάξεις

Κατά τουλάχιστον 50 ευρώ χαμηλότερη είδαν τη σύνταξη τους χιλιάδες δικαιούχοι

Κατά τουλάχιστον 50 ευρώ χαμηλότερη είδαν τη σύνταξη τους εκατοντάδες ηλικιωμένοι που ξεκίνησαν να στήνονται από χθες το βράδυ στις ουρές μπροστά από τα ATM.

Οι περικοπές ισχύουν για όσους έχουν πάνω από μια κύριες συντάξεις ενώ σε λίγες μέρες θα ισχύσουν και οι νέες μειώσεις στις επικουρικές.

Όπως λένε συνταξιούχοι που μίλησαν στο STAR, το σύστημα είναι τόσο περίπλοκο που δε μπορούν να καταλάβουν από που προκύπτει η μείωση στη σύνταξή τους κάθε μήνα!

«Βλέπω κράτηση για ταμείο Υγείας για το οποίο ποτέ δεν είχα οποιαδήποτε δοσοληψία» τονίζει χαρακτηριστικά ο Σταύρος Αναγνωστόπουλος, συνταξιούχος μηχανικός και ομότιμος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας.

Από τις 2 Νοεμβρίου έρχονται νέες μειώσεις στις επικουρικές, για όσους έχουν κύρια και επικουρική σύνταξη πάνω από 1.300 ευρώ μεικτά.

Αυτό οφείλεται στα αναδρομικά τα οποία παρακρατούνται από το καλοκαίρι και μεταφράζεται σε περικοπές, οι οποίες ξεκινάνε από 50 ευρώ.

Την ίδια ώρα, ωστόσο,, η δραματική κατάσταση των ταμείων με τα μεγάλα ελλείμματα προκαλεί φόβους για νέες μειώσεις στις συντάξεις.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top