Συνάντηση Τσακαλώτου με θεσμούς- «Έκλεισαν» τα δύο αγκάθια που ήταν σε εκκρεμότητα

Τι αποφασίστηκε για το Υπερταμείο και τα ληξιπρόθεσμα

Ολοκληρώθηκε πριν από το μεσημέρι η συνάντηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου με τους θεσμούς, με θέματα το Υπερταμείο και τα ληξιπρόθεσμα που έμεναν σε εκκρεμότητα από το τελευταίο Eurogroup.
Από το ΥΠΟΙΚ έγινε γνωστό ότι οι σημερινές συναντήσεις του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, με τους επικεφαλής των θεσμών κατά την έναρξη της δεύτερης αξιολόγησης ολοκληρώθηκαν σε καλό κλίμα.
Στην πρώτη συνάντηση με θέμα την Ελλην��κή Εταιρεία Συμμέτοχων και Περιουσίας συζητήθηκαν τα βήματα που θα ακολουθηθούν σχετικά με:
- Τη διαμόρφωση του εσωτερικού κανονισμού λειτουργίας της εταιρείας.
- Τη σύσταση και στελέχωση του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας με στόχο, βάσει των συμφωνηθέντων, να έχει ολοκληρωθεί η όλη διαδικασία μέχρι το τέλος του χρόνου.
Ως προς τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου η ελληνική πλευρά ενημέρωσε τους θεσμούς ως προς την ολοκλήρωση των τεχνικών εκκρεμοτήτων με κάλυψη του στόχου.
Ανώτατη πηγή του ΥΠΟΙΚ έλεγε ως προς το Υπερταμείο ότι μέχρι το τέλος του έτους θα εχει προσληφθεί σύμβουλος με ��ιεθνή προκήρυξη για τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, μετά τον καθορισμό του εποπτικού συμβουλίου.
Για τα ληξιπρόθεσμα η εκτίμηση είναι πως τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου θα γίνει η εκταμίευση της υποδόσης των 1,7 δις ευρώ, αφού δόθηκαν τα στοιχεία των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου σε ιδιώτες του μηνός Σεπτεμβρίου και οι θεσμοί τα έκαναν αποδεκτά.
Νέα συνάντηση θα γίνει τη Κυριακή.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top