Μας κούφανε το ΔΝΤ!Βλέπει μεγαλύτερη ανάπτυξη για το 2017 κι από την ελληνική κυβέρνηση

Στο 21,5% η πρόβλεψη για την ανεργία

Μας κούφανε το ΔΝΤ!Βλέπει μεγαλύτερη ανάπτυξη για το 2017 κι από την ελληνική κυβέρνηση

Θετική έκπληξη για την Ελλάδα περιλαμβάνει η έκθεση του ΔΝΤ World Economic Outlook, σχετικά με το ΑΕΠ, χωρίς να αναφέρεται όμως πουθενά στο δημόσιο χρέος, το οποίο είναι το ζήτημα που «καίει» την ελληνική κυβέρνηση.

Τα στελέχη του Ταμείου είναι πάντως πιο αισιόδοξα και από την ίδια την κυβέρνηση για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, καθώς όχι μόνο προβλέπουν ότι φέτος το πραγματικό ΑΕΠ θα κλείσει με θετικό πρόσημο (0,1% του ΑΕΠ), αλλά και ότι το 2017 η ανάπτυξη θα φτάσει το 2,8% του ΑΕΠ. Στην ίδια έκθεση εκτιμάται ότι το τέταρτο τρίμηνο φέτος θα κλείσει με ανάπτυξη 0,7% του ΑΕΠ σε ετήσια βάση και ότι η οικονομία θα τρέξει στο τέταρτο τρίμηνο του 2017 με ρυθμό +3,7% ενώ το 2021 η ανάπτυξη θα είναι 1,8% του ΑΕΠ.

Σε υψηλά επίπεδα παραμένει η ανεργία, η οποία σύμφωνα με το ΔΝΤ θα ανέλθει στο 21,5% το 2017.

Όπως ξεκαθαρίζεται στην έκθεση, οι προβλέψεις λαμβάνουν ως προϋπόθεση την πλήρη εφαρμογή από τις αρχές του πακέτου δημοσιονομικής πολιτικής που συμφωνήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος διάσωσης από τον ESM.

Σε κάθε περίπτωση, οι προβλέψεις αυτές ξεπερνούν την αισιοδοξία που υπάρχει στην ελληνική κυβέρνηση και καταγράφεται στο προσχέδιο του προϋπολογισμού που χθες δόθηκε στη δημοσιότητα και προβλέπει ύφεση 0,3% για φέτος και ανάπτυξη 2,7% για το 2017, αλλά και στην Κομισιόν η οποία επίσης έβαλε τον πήχη για την επόμενη χρονιά στο +2,7%.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top