Σε απόγνωση δανειολήπτες-Δεν μπορούν να εξαγοράσουν τα δάνεια τους πριν περάσουν σε ξένα funds

Ρήγμα για τα κόκκινα δάνεια

​Νέο ρήγμα στη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ μετά από αυτό με τα θρησκευτικά. Ο Γιώργος Σταθάκης απορρίπτει την τροπολογία τους για τα κόκκινα δάνεια. Την ίδια ώρα μισθωτοί και μικρομεσαίοι επιχειρηματίες γονατίζουν από τα χρέη.

Ο Θανάσης Ζιόγος εργάζεται 37 χρόνια. Την τελευταία πενταετία δουλεύει μόνο για να πληρώνει χρέη και απογοητεύεται όταν βλέπει πως η πολιτεία δεν μεριμνά για τα δικαιώματα των χαμηλών και μεσαίων στρωμάτων.

Τα κόκκινα δάνεια επιχειρήσεων και φυσικ��ν προσώπων πλησιάζουν το 50%. Χιλιάδες δανειολήπτες περιμένουν εναγωνίως λύση. Το υπουργείο οικονομίας όμως αποκλείει κατηγορηματικά το ενδεχόμενο να περάσει από τη βουλή τροπολογία που θα δίνει το δικαίωμα στους δανειολήπτες να εξαγοράσουν το δάνειο τους πριν περάσει στα χέρια των funds.

Από την αρχή του χρόνου 18 χιλιάδες επιχειρήσεις έβαλαν λουκέτο καθώς είναι ακόμα δέσμιες των φόρων και των κόκκινων δανείων. «Δεν μπορούμε να αφήσουμε τους χιλιάδες συναδέλφους μας έρμαιο του καθενός και κυρίως των funds που έχουν πιάσει στασίδι σε κεντρικά νομικά γραφεία της Αθήνας» ανέφερε ο πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Νίκος Κουγιουμτζής στην εκπομπή του Star, LiveU.

To σχέδιο που ετοιμάζει το υπουργείο οικονομίας για τις επιχειρήσεις με κόκκινο δάνειο προβλέπει πάγωμα των οφειλών και όχι κούρεμα κεφαλαίου.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top