ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΤΡΕΛΑΣ: Για κάθε 100 ευρώ τα μπλοκάκια θα πληρώνουν έως 80 ευρώ σε φόρους!

Απίστευτη αύξηση στις εισφορές από την 1η Ιανουαρίου

Την νέα... κότα με τα χρυσά αυγά φαίνεται πως βρήκε το οικονομικό επιτελείο σε όσους αμείβονται με μπλοκάκι, αφού η δραματική αύξηση των εισφορών από 1/1/2017 θα φέρει επιβαρύνσεις έως και στο 80% του εισοδήματος!
Ειδικότερα, όσοι αμείβονται με μπλοκάκι και έχουν παράλληλα για την ίδια απασχόληση σχέση εξαρτημένης εργασίας θα πληρώνουν ως ελεύθεροι επαγγελματίες εισφορές ίσες με 26,95% και παράλληλα και τις εισφορές τους ως μισθωτοί.
Το ίδιο ισχύει και για όσους έχουν ασφάλιση ΙΚΑ, που θα συνεχίσουν να πληρώνουν το 16% των εισφορών, αλλά και για όσους ασφαλίζονται σε άλλο φορέα (πχ. ΤΣΜΕΔΕ, ΤΣΑΥ, Ταμείο Νομικών) που μαζί με τις εισφορές για το Ταμείο τους ως μισθωτοί θα πρέπει από 1/1/2017 να πληρώνουν επιπλέον εισφορά ύψους 26,95%.
Η συνολική επιβάρυνση μόνο από τις ασφαλιστικές εισφορές- για μισθωτούς ΙΚΑ που ασκούν και ατομικό επάγγελμα, με μπλοκάκι, φτάνει στο 43%, ενώ για όσους οι εισφορές είναι στο 22% η επιβάρυνση φτάνει στο 50%.
Aν προστεθούν και οι φόροι (φόρος εισοδήματος, τέλος επιτηδεύματος και τυχόν προκαταβολή φόρου), τότε η επιβάρυνση στο εισόδημα από τη διπλή ασφαλιστική εισφορά και τους φόρους αγγίζει το απίστευτο 80%! Δηλαδή, τα 80 ευρώ για κάθε 100 ευρώ εισοδήματος…
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top