«Ανάσα» στον τουρισμό από την αύξηση των αεροπορικών αφίξεων

Τονωτική ένεση τα ταξίδια της «τελευταίας στιγμής»

«Ανάσα» στον τουρισμό από  την αύξηση των αεροπορικών αφίξεων
300.000 περισσότεροι τουρίστες ταξίδεψαν φέτος αεροπορικώς στην Ελλάδα σε αντίθεση με πέρυσι. Γεγονός που το εντόπισαν και οι ίδιοι όπως εξηγεί στο ρεπορτάζ του Star ο Ντέιβιντ που ετοιμάζεται να επιστρέψει στην Ισπανία μετά τις διακοπές του στη Σαντορίνη. «Έχετε πολλούς τουρίστες από όλη την Ευρώπη αλλά και Αμερικανούς, από παντού νομίζω» δηλώνει, ενώ στις αφίξεις της τελευταίας στιγμής αποδίδει την τονωτική ένεση, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων κ. Α. Ανδρεάδης.
Σύμφωνα με την γαλλική Le Monde, η Ελλάδα η Ισπανία και η Πορτογαλία έχουν ωφεληθεί από τις ακυρώσεις των κρατήσεων που παρατηρούνται σε άλλοτε δημοφιλείς προορισμούς, όπως είναι η Τουρκία, η Αίγυπτος και η Τυνησία.
«Δουλεύω σε τουριστικό πρακτορείο και ξέρω ότι πολλοί τουρίστες έκλεισαν φέτος για Ελλάδα, γιατί πολλοί άνθρωποι φοβούνται να πάνε στην Αίγυπτο ή στο Μαρόκο και επιλέγουν εδώ γιατί ενωθούν πιο ασφαλείς» αναφέρει υπάλληλος τουριστικής επιχείρησης,
«Συνηθίζουμε να ερχόμαστε στην Ελλάδα τον Αύγουστο. Γιατί έχετε καλή ποιότητα σε υπηρεσίες, ξενοδοχεία και οι διακοπές είναι τέλειες, αγαπάμε την Ελλάδα» δη��ώνει άλλος τουρίστας στην κάμερα του Star.
Η ανοδική πορεία των αφίξεων καταγράφεται στα περισσότερα αεροδρόμια της χώρας με εξαίρεση αυτά τη Κω,της Σάμου και της Μυτιλήνης, καθώς, όπως δηλώνει ο κ. Ανδρεάδης, το προσφυγικό αλλά και το πραξικόπημα στην Τουρκία, δεν βοήθησαν αυτά τα νησιά.
Την μεγαλύτερη αύξηση τον Ιούλιο καταγράφει το αεροδρόμιο της Κέρκυρας με 14,7% και ακολουθούν Κρήτη με 12, 8% Ρόδος με 11,6%, ενώ ανοδική πορεία είχαν και τα αεροδρόμια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Αυτό όμως που φαίνεται να ανησυχεί περισσότερο τους φορείς του τουρισμού είναι αν αυτοί οι αριθμοί θα μεταφραστούν σε έσοδα.
«Πλέον, λόγω οικονομικής κρίσης οι περισσότεροι είναι “σφιγμένοι” και δεν ξοδεύουν» τονίζει ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ, ενώ ενδεικτική είναι η δήλωση τουρίστα ότι «ερχόμαστε μόνο για να απολαύσουμε τα τοπία και όχι για να ψωνίσουμε».
Άλλος επισκέπτης της χώρας μας δηλώνει ότι «αγοράσαμε μόνο κάτι σε φαγητό, κάποια φιστίκια» και εκτιμά ότι ξόδεψαν μόνο 30 ευρώ!
Μικρή αύξηση καταγράφεται τον Ιούλιο και στις οδικές αφίξεις προς τη χώρα, κυρίως από την Αλβανία , τη Βουλγαρία και την Τουρκία».
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top