ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Βρήκαν τρόπο να βάλουν ΥΠΟΥΛΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ σε τρίτεκνους, πολύτεκνους, ανάπηρους

Πώς φορολογούν ακόμα και τα προνοιακά επιδόματα

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Βρήκαν τρόπο να βάλουν ΥΠΟΥΛΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ σε τρίτεκνους, πολύτεκνους, ανάπηρους

​Εκατοντάδες χιλιάδες τρίτεκνοι, πολύτεκνοι και άνεργοι έχουν πέσει τους τελευταίους μήνες θύματα μιας πρακτικής του υπουργείου Οικονομικών και της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων να επιβάλλουν άδικα και παράνομα χαράτσια σε επιδόματα που λαμβάνουν.

Όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος τα προνοιακά επιδόματα χιλιάδων αναπήρων θεωρήθηκαν φέτος από το υπουργείο Οικονομικών και τη ΓΓΔΕ ως εισοδήματα από μισθωτές υπηρεσίες και επιβαρύνθηκαν με ειδική εισφορά αλληλεγγύης. Στα επιδόματα τρίτεκνων και πολύτεκνων που καταβλήθηκαν από τον ΟΓΑ στις 20 Ιουλίου επιβλήθηκε για πρώτη φορά τέλος χαρτοσήμου 3,6%.

Πρόσφατα εξάλλου καταγγέλθηκε ότι πολλές ΔΟΥ απαιτούν από απολυμένους συνταξιούχους του Εργοστασίου Λιπασμάτων Θεσσαλονίκης την αναδρομική καταβολή φόρων εισοδήματος για την ειδική επιδότηση ανεργία που έλαβαν από τον ΟΑΕΔ.

Αναλυτικά αυτές είναι οι περιπτώσεις άδικης φορολόγησης κοινωνικών δικαιωμάτων:

1. Το υπουργείο Οικονομικών και η ΓΓΔΕ επέβαλαν φέτος ειδική εισφορά αλληλεγγύης και στα προνοιακά επιδόματα των ατόμων με αναπηρίες κάτω του 80%, καθώς και στα προνοιακά επιδόματα ατόμων με αναπηρία 80% και άνω που δεν είναι τυφλοί ή κινητικά ανάπηροι.
2. Το υπουργείο Οικονομικών και ο ΟΓΑ επέβαλαν τέλος χαρτοσήμου 3,6% στα ποσά των επιδομάτων που κατέβαλε ο Οργανισμός τον Ιούλιο σε χιλιάδες τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες.
3. Το επίδομα ειδικής επιδότησης ανεργίας το οποίο καταβάλλεται από τον ΟΑΕΔ σε απολυμένους, συνταξιούχους του Εργοστασίου Λιπασμάτων Θεσσαλονίκης αν και είναι αφορολόγητο, πρέπει σύμφωνα με τη λογική ορισμένων ΔΟΥ να φορολογηθεί και μάλιστα αναδρομικά.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top