Προειδοποιεί ο ειδικός γραμματέας ΣΔΟΕ: «Θα είμαστε όπου βρίσκεται το οικονομικό έγκλημα»

Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι

​Το ΣΔΟΕ θα είναι «παρών», όπου βρίσκεται το οικονομικό έγκλημα, όπως στο παρεμπόριο, στα λαθραία προϊόντα, στις απομιμήσεις, δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο ειδικός γραμματέας ΣΔΟΕ, Κωνσταντίνος Χρήστου, με αφορμή την επιτυχία που σημείωσαν στην Κρήτη, οι υπάλληλοι του Σώματος ΠΔ Αττικής & Αιγαίου από την 31-7-2016 έως την 6/8/2016.

Ειδικότερα, οι υπάλληλοι του ΣΔΟΕ αξιοποιώντας πληροφορίες που περιήλθαν στην υπηρεσία, διενήργησαν ελέγχους στον νομό Ηρακλείου σε επιχειρήσεις παραγωγής αλκοολούχων ποτών και κατέσχεσαν συνολικά από δύο επιχειρήσεις ποσότητα αιθυλικής αλκοόλης 10.177 λίτρων, 18.431 φιάλες ούζου και 21.757 φιάλες αλκοολούχων ποτών, καθώς και 3.000 λίτρα τσικουδιάς. Ο εκπρόσωπος μίας επιχείρησης συνελήφθη και οδηγήθηκε στην εισαγγελία Πρωτοδικών Ηρακλείου στα πλαίσια της αυτοφώρου διαδικασίας. Οι διαφυγόντες δασμοί και λοιποί φόροι ανέρχονται κατά προσέγγιση στο ποσό των 494.791 ευρώ.

Επίσης, σε ελέγχους που διενεργήθηκαν σε εμπορικά - τουριστικά καταστήματα σε περιοχές των νομών Ηρακλείου και Λασιθίου εντοπίσθηκαν και κατασχέθηκαν 9.865 απομιμητικά προϊόντα (τσάντες, μπλούζες, υποδήματα, ρολόγια, αρώματα κ.λπ.). Τονίζεται ότι από τους διενεργηθέντες ελέγχους στα εμπορικά καταστήματα, η παραβατικότητα που διαπιστώθηκε ανέρχεται σε ποσοστό 90%. Επίσης, εντοπίσθηκε στην ελεύθερη ζώνη του λιμένος Ηρακλείου, κοντέινερ το οποίο περιείχε ποσότητα 7.266 απομιμητικών προϊόντων (υποδήματα, μπλούζες, τσάντες, βαλίτσες κ.λπ.).

Τα παράνομα προϊόντα κατασχέθηκαν και θα καταστραφούν.

Όπως τονίζει ο κ. Χρήστου, οι έλεγχοι της ΕΓ ΣΔΟΕ θα εντατικοποιηθούν για τη διασφάλιση των συμφερόντων του Δημοσίου, της ΕΕ και της διασφάλισης της υγείας του κοινωνικού συνόλου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top