«ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ»: Η Εθνική προτείνει λύσεις για να γλιτώσετε κατασχέσεις και πλειστηριασμούς

Κάντε κλικ για να μάθετε πώς θα τακτοποιήσετε τις οφειλές σας

​Μήνυμα προς τους δανειολήπτες με «κόκκινα δάνεια» στέλνει η Εθνική Τράπεζα, ξεκινώντας εκστρατεία ενημέρωσης ώστε να κάνει γνωστές τις λύσεις που υπάρχουν για να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους.

Όπως επισημαίνει, σκοπεύει να προτείνει νέους όρους αποπληρωμής δανείων και καρτών που θα επιτρέψουν στους δανειολήπτες να διαχειριστούν καλύτερα το μηνιαίο εισόδημά τους.

Ποιες είναι οι λύσεις αυτές;

• Επιμήκυνση της διάρκειας του δανείου σας
• Καταβολή μόνο τόκων για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα
• Καταβολή ποσοστού δόσης (μειωμένη δόση)
• Συγκέντρωση καταναλωτικών οφειλών σε νέο δάνειο

Όπως σημειώνει η τράπεζα οι λύσεις αυτές είναι ενδεικτικές και αφορούν συγκεκριμένο χρονικό διάστημα με συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις.

Καλεί επίσης τους πελάτες της που αδυνατούν να καταβάλουν τη μηνιαία δόση του δανείου τους, να καταβάλουν μέσα στην προθεσμία το ποσό που μπορούν να διαθέσουν και έπειτα να επικοινωνήσουν με την Τράπεζα, ώστε να βρεθεί μια αμοιβαία επωφελής λύση.

Διευκρινίζει ακόμα τι αποτελεί εμπρόθε��μη τακτοποίηση των οφειλών ανάλογα με το είδος του δανείου σημειώνοντας ότι:

• Για τους τρεχούμενους λογαριασμούς με δικαίωμα υπερανάληψης (overdraft) θα πρέπει να υπάρχει διαθέσιμο όριο προκειμένου να καλυφθούν οι χρεωστικοί τόκοι μέχρι τις 31/12 και 30/06 κάθε ημερολογιακού έτους.
• Για τα τοκοχρεωλυτικά δάνεια (τακτής λήξης, «κλειστά» δάνεια π.χ. δάνεια για αγορά αυτοκινήτου, καταναλωτικά δάνεια, στεγαστικά δάνεια) θα πρέπει να υπάρχουν διαθέσιμα χρήματα στο συνδεδεμένο με το δάνειο καταθετικό σας λογαριασμό, μια εργάσιμη ημέρα πριν την ημερομηνία καταβολής της δόσης σας. Η ημερομηνία αυτή αναγράφεται στο Ενημερωτικό Σημείωμα-Ειδοποίηση που λαμβάνετε από την Τράπεζα.
• Για τα καταναλωτικά «ανοικτά» δάνεια, θα πρέπει ν�� έχετε διαθέσιμα κεφάλαια στον συνδεδεμένο με το δάνειο καταθετικό λογαριασμό την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα.
• Οι πιστωτικές κάρτες έχουν ημερομηνία έκδοσης λογαριασμού και ημερομηνία πληρωμής. Οι πληρωμές σας θα πρέπει να γίνονται μέχρι την ημερομηνία πληρωμής που αναγράφεται στο λογαριασμό σας.
• Σε κάθε περίπτωση, και εφόσον δεν έχετε τακτοποιήσει την οφειλή του προηγούμενου μήνα, η καταβολή σας θα πρέπει να γίνει το συντομότερο δυνατό, ανεξάρτητα από την ημερομηνία πληρωμής της επόμενης δόσης σας.

Τέλος μέσω της ιστοσελίδας της, οι δανειολήπτες μπορούν να δουν απαντήσεις σε όλα τα ζητήματα που απασχολούν όσους δυσκολεύονται να εξοφλήσουν τα δάνειά τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top