Έρχεται φόρος 3 % στις εκμισθώσεις σπιτιών σε τουρίστες μέσω Internet

Ετοιμάζει νομοσχέδιο το υπουργείο Οικονομικών

Τέλος στα «σκιώδη» ενοίκια που εισπράττουν κάθε χρόνο χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων μέσω ειδικών ιστοσελίδων (Airbnb κ.ά.) και που προσελκύουν εκατομμύρια ενδιαφερόμενους μισθωτές, σκοπεύει να θέσει η κυβέρνηση, σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής. Οπως καταγγέλλει ο Σύνδέσμος Τουριστικών Επιχειρήσεων, ενώ έχουμε νέο ρεκόρ επισκεπτών χάνονται κάθε χρόνο 270 εκ. ευρώ από «γκρίζες» μισθώσεις.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα ετοιμάζεται νομοσχέδιο από το υπουργείο Οικονομικών που θα κατατεθεί στη Βουλή αρχές Σεπτεμβρίου και με το οποίο θα επιβάλλεται τέλος 3% σε όσους εκμισθώνουν ακίνητα μέσω γνωστών ιστοσελίδων ή ζητούν η κατάθεση να τους γίνεται μέσω παγκόσμιας χρηματοοικονομικής πλατφόρμας σε τραπεζικούς λογαριασμούς του εξωτερικού.
Παράλληλα, τα ποσά θα πρέπει να δηλώνονται στη φορολογική δήλωση και να φορολογούνται με τους συντελεστές με τους οποίους επιβαρύνονται τα εισοδήματα από τα ενοίκια.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top