STOP στην εφαρμογή του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος λόγω λειτουργικών προβλημάτων!

Αποχή διαρκείας από τη διαδικασία αποφάσισαν οι υπάλληλοι

STOP στην εφαρμογή του  Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος λόγω λειτουργικών προβλημάτων!
Σοβαρές δυσλειτουργίες αποκαλύπτονται για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, μόλις 20 μέρες μετά την έναρξη υποβολής αιτήσεων από τους δικαιούχους. Ο λόγος ότι οι υπάλληλοι των ΚΕΠ αποφάσισαν αποχή διαρκείας από τη διαδικασία, αφού είχαν ελλιπή ενημέρωση και εκπαίδευση με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των πολιτών.
«Παρατηρήσαμε από την πρώτη κιόλας μέρα να υπάρχει κόσμος ο οποίος να ζητάει πληροφορίες για το πρόγραμμα για τις οποίες δεν είμασταν ενημερωμένοι ούτε είχαμε εκπαιδευτεί στα σεμινάρια που είχαν γίνει. Η υλοποίηση είχε πρόβλημα. Σε ό,τι αφορά το υπουργείο Εσωτερικών μέχρι τώρα δεν έχει αντιδράσει σε όλα αυτά που έχουμε πει. Προχθές μόνο ανταποκρίθηκε το υπουργείο εργασίας. Το κακό είναι ότι όλες αυτές οι λύσεις δίνονται εκ των υστέρων και αφού ο κόσμος ταλαιπωρήθηκε» δηλώνει στο Star o κ. Μιχάλης Παπαμιχαηλίδης, Γ.Γ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Κ.Ε.Π.
Μιλώντας στο Star επίσης, η κ. Φιλίππα Αθυμαρίτου, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας Ν. Ιωνίας, δηλώνει:
«Ο δήμος Νέας Ιωνίας ακριβώς επειδή ήξερε ότι θα προκύψουν διάφορα προβλήματα όπως και προέκυψαν το οργάνωσε από την αρχή ώστε η κοινωνική υπηρεσία του δήμου μας να εξυπηρετεί τους δημότες». Για το αν υπάρχει μεγάλη συμμετοχή απαντά: «Είναι πολύ μεγάλη. Καθημερινά έρχονται άνθρωποι από πολύ νωρίς το πρωί αλλά έχουμε καταφέρει να τα οργανώσουμε βγαίνουν αμέσως οι αποφάσεις».
Σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Εργαζομένων Κ.Ε.Π, η οποία ζητά ανασχεδιασμό του προγράμματος αναφέρει:
«Είναι μια απόφαση που πάρθηκε με μεγάλη δυσκολία διότι αφορά ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, αλλά δυστυχώς όλο αυτό το καιρό το Υπουργείο κωφεύει όχι μόνο στα αιτήματα των εργαζομένων, αλλά κυρίως για το τρόπο που η διαδικασία θα εντασσόταν ομαλά στα ΚΕΠ».
Το πρόγραμμα του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος ξεκίνησε πιλοτικά από την προηγούμενη κυβέρνηση και απευθυνόταν σε άτομα που ζουν σε ακραίες συνθήκες φτώχειας.
Η νέα κυβέρνηση μετά από τρεις αναβολές πέρασε στην επόμενη φάση υλοποίησης, αφού αποτελούσε και μνημονιακή δέσμευση. Αφού πρώτα μετονομάστηκε ��πό Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα σε Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, ξεκίνησε στις 14 Ιουλίου η εφαρμογή του σε 30 δήμους. Το επίδομα ξεκινά από 200 ευρώ τον μήνα για άγαμο χωρίς οικογένεια και φτάνει 400 ευρώ τον μήνα για 4μελή οικογένεια. Οι πολίτες μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις έως τις 30 Νοεμβρίου.
Για να το λάβει κάποιος ισχύουν αυστηρά εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια. Το συνολικό εισόδημα για ένα άτομο δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 2.400 ευρώ τον χρόνο. Για ζευγάρι χωρίς παιδιά 3.600 ευρώ, για ζευγάρι με ένα παιδί 4.200 και με δύο παιδιά 4.800 ευρώ.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top